Imatábor Homokkomáromban

2023.08.08. 17:30

Közösen mélyülhetnek el a hitben (fotógaléria + videó)

„Ti vagytok a világ világossága” címmel bentlakásos imatáborokat szerveztek különféle korosztályoknak nyárra Galambokra, Garaboncra és Homokkomáromba. Kedden utóbbi helyszínen a Kisboldogasszony templomban jártunk.

Benedek Bálint

Az imatábor közössége lélekben is rendkívül összetartó

Fotó: Szakony Attila

A szervező, Némethné Horváth Emília, a nagykanizsai Felsőtemplom Magvető Közösségének vezetője elmondta: XXVI. alkalommal három helyszínen szervezik meg a nyári táborokat más-más korosztálynak. Galambokon a 2. és 5., míg Homokkomáromban a 6. és 8. osztályosok töltődhetnek fel. Garaboncon a 15-25 éves fiatalok egy másik időpontban találkozhatnak.

- Az imamozgalom, mely a mintát jelentette, Franciaországból indult - fogalmazott  Némethné Horváth Emília. - Az evangéliumok feldolgozására egyfajta módszert tanítunk a gyerekeknek, melyet az évek során saját jó gyakorlatainkkal színesítünk. Közel 70 fiatal kerülhet közelebb ezáltal a hite megéléséhez. A hét elején például báboztunk, rajzoltunk és imát írtunk. A feldolgozási módok lényege és igazi üzenete a szentmisén nyer értelmet. Számtalan imamódot is tanítunk, ami szintén sokat jelent a gyerekeknek. A kezek imájánál például a fiatalok készítettek egy ajándékot valakinek, szeretettel gondoltak rá, és imádkoztak érte, hogy a kézművességen keresztül szeretet járja át a lelkét. Ugyanígy a zarándoklat közben a természetben látják meg Istent, az idén Búcsúszentlászlóra mennek, de ugyanígy éjszakai túrán is részt vesznek.

Némethné Horváth Emília szerint a tábori foglalkozások megmutatják a fiataloknak, hogy nem egyedül vannak, összetartoznak és közösen mélyülhetnek el a hitben. Egyedül elveszhetnek, de itt olyan társakat találnak, akiknek az értékrendje ugyanaz.

A fiatalok, legyenek segítők vagy táborlakók, kifejezetten élvezik az együttlétet.

- Táborozóként sok időt töltöttem Homokkomáromban, most segítőként, kiscsoportvezetőként is ugyanolyan nagy élmény, mint egykor kisgyerekként volt - mesélte a kaposvári Tóth Johanna. - Meghatározó hét a nyárból, a legjobb barátaimat itt szereztem. Sok élmény ér, hiszen a gyerekek megnyílnak és olyan mély gondolatokat osztanak meg velünk, amit otthon nem biztos, hogy elmondanak. Mi itt igyekszünk példát mutatni nekik, úgy érzem, eszköz lehetek Isten kezében és rajtam keresztül ő dolgozott ezekkel a gyerekkel.

A nagykanizsai Piarista-iskola tanulója, Vajda Luca szerint jó élmény ebben a közösségben lenni, hiszen itt mindenkinek fontos a hit megélése. Bátorít és nagy lendületet ad ez a hétköznapokhoz.

Kovács Mária Hermina nővér Szabadkáról érkezett vendégként a táborba. Elmondta: szeretné ezt a nagyon jó gyakorlatot átvinni Délvidékre, s megismertetni az ottani fiatalokkal. Ez a kiváló módszer még őt is elmélyítette az Istennel való kapcsolatában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában