Közös szentmise

2020.08.06. 16:00

Három zalai imatábor közös szentmiséjét tartották Zalakaroson

Az Isteni Irgalmasság templomban tartották csütörtökön három zalai imatábor közös szentmiséjét, melyet dr. Háda László plébános mutatott be. A táborokban evangéliumi szakaszok alapján gondolkodnak arról, hogy miként élheti meg a hitét ma egy fiatal a világban.

Benedek Bálint

A zalakarosi templomban a garabonci tábor résztvevői Fotó: Benedek Bálint

A galamboki Urunk Mennybemenetele Plébánia az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kaposvári Egyházmegye és civil családok támogatásával az idén már 23. alkalommal szervezte meg az imatáborokat három helyszínen. Dr. Háda László plébános elmondta: ezúttal Galambokon az általános iskolákból az alsó tagozatosok, míg Bázakerettyén a felsősök, Garaboncon pedig a 15–25 éves korosztály tölti az idejét még szombatig.

A legidősebbek alkotta 45 fős közösséget a zalaújlaki Antal Zsolt diakónus irányítja. Mit elmondta: a tábor az evangéliumokon keresztül több mint két évtizede valódi tartalommal tölti fel a fiatalok életét.

A zalakarosi templomban a garabonci tábor résztvevői Fotó: Benedek Bálint

– Sokat jelentenek a kiscsoportos beszélgetések is, amikor megpróbáljuk megérteni Jézus üzenetét és azt, hogy mit is akar nekünk mondani – folytatta. – Ha hazamegyünk, mivel leszünk többek, mit tehetünk azért, hogy Jézus üzenetét közvetítsük az embereknek. A mély, intenzív lelki mellett az ifjak közösségi élményeket kapnak, melyek a következő nyári alkalomig kitartanak. Közben olyan közösségeket ismernek meg, ahová akár az év többi részében is tartozhatnak, és bekapcsolódhatnak az egyházmegye életébe.

A diakónus hozzátette: a program színes elemeket tartalmazott, melyek további értékeket közvetítenek. Például túráztak a fiatalok a környéken, zenéltek, csillagászati előadást hallgattak, sőt egy atya és egy szerzetesnővér is meglátogatta a csapatot. Ezzel is azt erősítik, hogy a katolikus egyház a világban él, nem korlátozódhat csak az imádságra. De arra is tanítják a fiatalokat, hogy a hitüket éljék meg, tegyenek tanúságot a saját közösségükben.

A zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumból érkezett Gasparics Angelika és barátnője, Molnár Julianna, akik együtt korábban több imatáborban jártak, ám Garaboncon első ízben. Az imaestek, a szentségimádások és a kiscsoportos beszélgetések megérintették őket, de szerintük az interaktív előadások is izgalmasak voltak. Ahogy a közösség is rendkívül összetartó, értékes emberekkel kötöttek barátságokat. Tőlük olyan tapasztalatokat kaphattak, amik sokat segítettek Isten megtalálásában, mondták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában