Zaol podcast

2023.05.24. 06:50

Multikulturalizmus – álom vagy rémálom? – Vendégünk Bauer Bence, a MCC Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Multikulturalizmus – álom vagy rémálom? Ezzel a címmel tartottak a szakmai előadást a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Zalaegerszegi Képzési Központjában Alexander Grau publicista, tudományos, kulturális újságíró, valamint Bauer Bence, a MCC Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója részvételével, akit ez alkalomból arról kérdeztünk, miként látja a németországi folyamatokat.  

Mint utalt rá, Németországba már a 19. században nagyon sok bevándorló érkezett, például lengyelek dolgoztak a bányákban. A 20. századot is jellemzi a bevándorlás, törökök, spanyolok, olaszok érkeztek Németországba. A kérdés mindig az, miként lehet integrálni ezeket a népcsoportokat, emelte ki Bauer Bence. Ha erős identitástudattal rendelkezik egy közösség, akkor ez eredményes lehet, dél-német példák ezt mutatják. Ahol ez hiányzik, akkor már nehezen valósul meg, és az emiatt a kialakuló multikulturalizmus már inkább rémálom. Nem sokszínű lesz, hanem párhuzamossá válik a társadalom szerkezete, mutatott rá Bauer Bence. A továbbiakat podcastünkben hallgathatják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában