Aki akarja, viheti a keresztet

2023.04.06. 13:30

Szabadtéri körmenet nagypénteken Kiskanizsán

Hagyományteremtő szándékkal nagypénteki körmenetet szervez a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia. Aki akarja, a keresztet is viheti.

Horváth Attila

Nagy Vendel címzetes apát-plébános

Fotó: ZH Archívum/Szakony Attila

Nagy Vendel címzetes apát-plébánostól megtudtuk: eddig a templomban tartották a körmeneteket, a mostani az első alkalom, amikor szabadtéren lesz. A 2-3 órásra tervezett körmenet 9 órakor kezdődik a templomban, majd útnak indulva az Isten háza közelében 12 út menti keresztet (elsőként a Hunyadi térit, utolsóként pedig a Kismező utcait) keresnek fel a hívek, s végül szintén a templomba térnek vissza. Vendel atya elmondta: a körmenet apropóján egy emberméretű feszületet is készíttetett, amit a körmenet élén hordoznak majd.

A kereszt, melyet bárki vihet majd
Fotós: Nagy Vendel

A feszületen a későbbiekben minden egyes évet feltüntetnek, amikor sor kerül a körmenetre. Aki nem bírja a 6-7 kilométeres távot megtenni, mert idős, vagy beteg, az az egyes állomásokon bekapcsolódhat a liturgiába. A körmenetbe egyébként mindenkit szeretettel várnak – aki szeretné, a keresztet is hordozhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában