Fiataloknak

2023.04.26. 10:30

Íróverseny a fenntarthatóbb városok jegyében

A Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület a Youth Participation for Developing Sustainable Green Cities című projekt keretében íróversenyt hirdet 15 és 25 év közötti fiatalok számára.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Az íróverseny fő célja, hogy a fiatalok átgondolják, hogy a saját városukban miként lehetne fenntarthatóbb megoldásokkal a környezetet kímélni.

Rámutathatnak arra is, hogy a klímaváltozás ellen milyen módszerekkel lehet fellépni, és a környezetvédelemmel kapcsolatos álláspontjukat is kifejthetik. A kanizsai szervezet fő célja, hogy a projekt során a későbbiekben alapítandó egyesület számára a fiatalokkal közösséget építsen.  A projekt lehetővé teszi a számukra, hogy globális kérdésekkel kapcsolatos észrevételeiket megtehessék, információt cseréljenek.

- Szeretnénk őket támogatni abban, hogy cikkek, történetek és írások segítségével sajátos módon fejezzék ki magukat, a kreativitásukat használva - fogalmazott Szabó Eszter, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke. - Erősítenünk kell a fiatal generációt abban, hogy aktív állampolgárként alakítsák ki vezető szerepüket a társadalomban azáltal, hogy fellépnek a településükön felmerülő problémákkal megoldása érdekében. A pályamunkákat a [email protected] e-mail címre várjuk, a pályázatok benyújtási határideje május 31. Az eredményhirdetést június 18-án tartjuk. Az eredményeket a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület a közösségi média csatornáin teszi közzé. A legjobb pályaművek szerzői pénzdíjban részesülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában