Négy vármegye diákjai küzdöttek egymással

2023.02.01. 11:00

Ezüstérmet szereztek a zalai matekosok a pécsi versenyen

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium rendezte meg a 16. alkalommal négy vármegye matematikaversenyét, melyen a zalaiak csapatban a második helyen végeztek, s egyéniben is bizonyítottak.

Benedek Bálint

A legjobb zalai matekosok, balról Hosszú Noel Zsolt, Horváth Zsóka és Schneider Dávid

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A versenyen minden vármegyét (Baranya, Somogy, Tolna, Zala) az azonos időpontban és körülmények között lebonyolított megyei versenyek első hat helyén végzett 11. és 12. évfolyamos diák képviselte. A verseny megálmodói és lebonyolítói különféle alapítványok, Zala vármegyében a Matematikai Tehetségekért Alapítvány teszi lehetővé a részvételt. Két év online versenyzést követően ebben a tanévben ismét jelenléti döntőt tartottak. Zalát nyolc zalaegerszegi „zrínyis”, három nagykanizsai „batthyányis” és egy keszthelyi „vajdás” diák képviselte. A diákok évfolyamonként egyéniben mérték össze tudásukat, és ez alapján kaptak díjakat. A csapatverseny eredményét a vármegyék 5-5 legtöbb pontot elért diák pontszámának összege adja évfolyamonként és összesítve is. Zala csapata hagyományosan jól szerepel, az idén szoros versenyben a 11. és 12. évfolyamon is összetettben Baranya vármegye mögött ezüstérmesek lettek, mindössze 13 ponttal lemaradva. Az egyéni versenyben a 11. évfolyamon szoros versenyben Horváth Zsóka (Zeg. Zrínyi) második, Patard Máté (Nk. Batthyány) negyedik lett, míg a 12. évfolyamon Hosszú Noel Zsolt győzött, Schneider Dávid harmadik lett (mindketten Zeg. Zrínyi).

Zala vármegye, csapat, 11. évfolyam: Patard Máté Mathieu, Dancsák Dénes (mindketten Nk. Battyhány), Varga Kristóf (K. Vajda), Horváth Zsóka, Fitos László Vencel, Sági Kornél Ábel (mindannyian Zeg. Zrínyi). 12. évfolyam: Gecseg Bence, Hosszú Noel Zsolt, Schneider Dávid, Tompos Gábor, Dankó Orsolya (mindannyian Zeg. Zrínyi), Abonyi Bence (Nk. Batthyány). A diákokat felkészítették: Kasztl Csilla Márta, Erdős Gábor, Zsovár Anita (Nk. Batthyány), Kiss Zsolt, Kovács Tibor, Kulcsárné Jordán Ildikó, Benke Barbara, Péteri Szabolcs (Zeg. Zrínyi), Fonyóné Németh Ildikó, Fonyó Lajos (K. Vajda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában