Uniós projekt

2022.12.07. 14:00

Tanulást támogató eszközöket kapott a Zrínyi-iskola Nagykanizsán

Tanulást támogató csomagokat biztosított ausztriai és magyarországi iskolák számára a Bécsi Városi Iskola Tanács egy uniós finanszírozású projekten keresztül.

Pásztor András

Faller Zoltán igazgató veszi át a tanulást fejlesztő csomagokat Portschy Mónikától

Forrás: ZH - Archívum

A tanulást támogató csomagok a matematikát, a természettudományokat, a műszaki tantárgyakat és az informatikát fedik le. A projektrégióba Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye tartozik. Magyarországon három intézmény, a Soproni Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a nagykanizsai Zrínyi Miklós Általános Iskola kapott új, tanulást támogató eszközöket.
– Az intézmények kiválasztásánál döntő szerepet játszott a központi hálózati helyzet. Tehát azok az intézmények kaptak csomagot, amelyek minél több másik iskolával kapcsolatban vannak, így egy kölcsönzési rendszernek köszönhetően több másik iskola is hozzájuthat a tárgyakhoz – mondta el Portschy Mónika, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. projektkoordinátora.
Az osztrák-magyar határon átnyúló projekt célja a különböző szaktárgyak gyakorlatiasabb oktatása, a nyelvfejlesztés, azaz a magyarországi német nyelvoktatás hatékonyabbá tétele, valamint a későbbi foglalkoztathatóság elősegítése.
– Szeretnénk már kisgyermekkorban megismerkedtetni a diákokat a régióban végezhető szakmákkal és a kapcsolódó tudományágakkal – tette hozzá Portschy Mónika, aki jelezte: a tárgyak között szerepel például a naprendszert bemutató szemléltető eszköz, különböző építőkészletek, kémiai kísérletek elvégzéséhez szükséges segédanyagok, valamint egy saját koncepciójú, nyelvi készségeket fejlesztő társasjáték is.
A projektet koordináló szervezet egyéb szakmai továbbképzéseket is tart pedagógusok számára, valamint további oktatási segédanyagokat fejlesztenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában