Keszegek, pontyok

2022.10.05. 15:00

Kihívást jelentett a horgászok számára a verseny Muraszemenyén

Rövid időn belül második alkalommal tartottak halfogó versenyt a dél-zalai községben. A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy az Öreg-bányatórendszerhez tartozó Thor-tó amúgy nem horgászható részeit is felfedezhessék, kipróbálhassák a pecások.

Gyuricza Ferenc

A verseny helyezettjei, balról Nagy Ferenc, ifj. Völgyi Zsolt és Honcz Richárd az eredményhirdetés után

Forrás: Horváth Dávid

Az elmúlt hét vasárnapján megrendezett II. Thor Minikupa verseny kapcsán Horváth Dávid tógazda elmondta: bár az időjárás kedvezően indult, napközben többször megváltozott, s az így kialakult fronthatások miatt a halak kapókedve viszonylag hamar alábbhagyott. Ezúttal jóval több keszeget fogtak a versenyzők, mint az első alkalommal megrendezett Thor Minikupán, de több ponty is horogra akadt. A Thor tó sajátosságai ugyanakkor komoly próbatétel elé állították a horgászokat, a víz ugyanis eleve vad halakkal teli, amelyek a megakasztásukat követően rögtön a tó hínárral borított részei felé menekültek, így szákba terelésük igazi kihívást jelentett a versenyzők számára. Többször előfordult, hogy bár a horgászok igyekeztek a nyílt vízen tartani a halakat, ám erőfeszítésük nem vezetett eredményre, aminek általában leakadás lett a vége.  

A verseny győztese: ifj. Völgyi Zsolt
Forrás: Horváth Dávid

A verseny végeredményét így végül egy-egy nagyobb fogás döntötte el. Az első helyen ifj. Völgyi Zsolt végzett, Nagy Ferenc lett a második, míg a harmadik helyre ezúttal az a tótszerdahelyi Honcz Richárd került, aki az előző versenyen a második lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában