Jutalmazták a munkát, a remek teljesítményt

2022.09.08. 10:30

Átadták a Georgikon-campus idei elismeréseit Keszthelyen

Kitüntetéseket adtak át a keszthelyi Georgikon-campus tanévnyitóján, elismerve szakmai és sportteljesítményeket is.

Péter B. Árpád

Dr. Szabó Péternek (b-j) dr. Rózsa László, a Georgikon-campus főigazgatója, Manninger Jenő, Keszthely polgármestere és prof. Gyuricza Csaba, a MATE rektora adta át a Bakonyi Károly-díjat

Forrás: Belovári András

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem keszthelyi Georgikon-campusának Bakonyi Károly-díját ezúttal kiemelkedő tudományos és kulturális tevékenységéért dr. Kondorosy Előd egyetemi tanár és dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes vette át.

A laudációban elhangzott: dr. Konrosy Előd immár több mint harminc éve tevékeny résztvevője Keszthely kulturális és közéletének, aktív szerepet vállalt a cserkészmozgalomban, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségében s a nagycsaládosok egyesületében is, „erősítve ezáltal a generációk közötti kapcsolódást”. Ő a sárgulási rendezvény motorja, amely a város életében is fontos esemény.

Dr. Szabó Péter szerteágazó szakmai, tudományos és közéleti tevékenységén túl a Georgikon és a keszthelyi önkormányzat közötti kapcsolattartás felelőse is, s e minőségében aktív és eredményes munkát végez, amely mindkét fél számára jelentőséggel bír – állt a kitüntetett méltatásában. Az is elhangzott: oktatási tevékenysége a szőlőtermesztéshez és a borászathoz kötődik, „így Bakonyi Károly hagyatékának aktív őrzője”.

Idén a Belák Sándor akadémikus emlékére alapított kitüntetést – egy egyedi herendi díszvázát – tudományos, oktatási és közéleti munkájáért dr. Tóth Zoltán egyetemi docensnek ítélték, a Georgikon-campus érdekében, annak fejlesztéséért, működtetéséért végzett kiemelkedő teljesítményéért, amely az egyetem hazai és nemzetközi megítélését is erősítette. A szakember dékánhelyettesként, tanszékvezetőként és oktatóként is maradandót alkotott, hangzott el a laudációban.

A „Jó tanuló – jó sportoló” elismerést ezúttal Szabó Marcell osztatlan agrármérnök szakos hallgató érdemelte ki. A díjat kiváló tanulmányi előmeneteléért és kiemelkedő sportteljesítményéért kapta. Szabó Marcell sportlövő mindkét feltételnek megfelelt, hiszen kiváló iskolai teljesítménye mellett csapatban országos első és második helyezést, egyéniben pedig aranyérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában