Tanévnyitó szakmai konferencia Zalaegerszegen

2022.08.23. 17:00

A pedagógusok már készülnek az iskolakezdésre

Idén – csakúgy mint tavaly - összesen húsz helyszínen tart országos szakmai tanévnyitó konferenciát ezen a héten az Oktatási Hivatal a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a Klebelsberg Központ közreműködésével. Az elmúlt évek gyakorlata szerint Zalaegerszegen is meghívást kaptak a megye oktatási intézményeinek vezetői és a köznevelési intézmények fenntartói a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester a megyeszékhely iskoláinak felújításairól szólt a konferencián

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A szakmai találkozón részt vett Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki hangsúlyozta: bár az önkormányzat lassan tíz éve nem fenntartója a város oktatási intézményeinek, mindig nagy figyelmet fordítanak azok felújítására. Emlékeztetett, 2014-ben indították azt a programot, aminek során lehetőség szerint 2024-re minden bölcsődét, óvodát, általános és középiskolát modernizálnak Zalaegerszegen. A polgármester elmondta, nemrég elkezdődött a Széchenyi-technikum felújítása, hamarosan indul a Deák-technikum rekonstrukciója, szeptember 2-án ünnepélyesen átadják a megszépült Eötvös-iskola épületét, valamint munkálatok zajlanak a Liszt-iskolában és az Apáczai Művelődési Központ tornatermében is.

A Völgyi Banda is fellépett a rendezvényen
Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A zalai megyeszékhelyen Kisfaludy László, a BM köznevelésért felelős helyettes államtitkára, Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője, Molnár Katalin, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ gazdasági vezetője és Tóth Ferenc, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője tartott előadást.

Mint köztudott, a 2022/2023-as tanév szeptember 1-jén, csütörtökön kezdődik, az utolsó tanítási nap június 15-én lesz. A középfokú iskolák végzőseinek május 4., míg a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban május 31. lesz a tanév utolsó napja. Az őszi szünet október 29. és november 7. között lesz, a téli szünetet december 22. és január 3. között tartják, míg a tavaszi szünet április 6-12. közé esik.

Az őszi érettségit október 14. és 27. között lehet megírni, a szóbelik november 10-14. között lesznek emelt szinten, közép szinten pedig november 21-25. között. A tavaszi írásbeli időszak 2023. május 5-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában