A kutya jelenléte pozitív hatással van a gyerekek személyiségére is

2022.06.01. 14:00

Zara, a terápiás kutyus és gazdája volt a Kőrösi-iskola vendége

Zara, a terápiás kutyus és gazdája, Nagy Kata, a Zalai Kutyasuli terápiás felvezetője volt a Kőrösi-iskola 2. A osztályának vendége tegnap.

Horváth Balogh Attila

A másodikos gyerekek szeretettel vették körül Zarát Fotó: Szakony Attila

A gyerekek egy kutyás élményfoglalkozás részesei lehettek a tornateremben, melynek célja az érzékenyítés volt. – Katával és Zarával nem új keletű a kapcsolatunk, évekkel ezelőtt már jártak nálunk, és akkor is sikeres foglalkozásra került sor – mondta lapunknak Jakabfiné Gerócs Elvira, a 2. A osztály egyik osztályfőnöke. – Olyannyira, hogy Végvári Judit kolléganőmmel a mostanihoz hasonlóan közösen vitt előző osztályunkban Kata visszatérő vendég lett terápiás kutyusaival, Szofival és Zarával. Most újra felvettük velük a kapcsolatot, és reméljük, hogy ismét hosszú távú együttműködés születhet belőle, mi erre készülünk, ha a Covid nem szól közbe. 

Jakabfiné Gerócs Elvira jelezte: a 2. A tanulói nagycsoportos ovisként, az úgynevezett átmenet program során már találkoztak Zarával, s többen közülük régi ismerősként üdvözölték, de vannak gyerekek, akik még tartanak nemcsak ettől a kedves és barátságos négylábútól, de minden ebtől. Az élményfoglalkozással ezt a falat is szeretnék lebontani a nebulók és az állat között. Nagy Kata megerősítette, az egy tanórán át tartó foglalkozás lényege az érzékenyítés, ezt szolgálják a hatéves labrador- retriever kutyussal közösen megélt szituációk. – Az interaktív foglalkozás az érzékenyítés mellett jó hatással van a gyerekek mozgáskoordinációjára, mentális-szellemi, s nem utolsósorban testi és fizikai állapotára – fogalmazott Nagy Kata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában