A biztonságos közlekedésért

2022.06.21. 17:00

A Levendula és a Kaszaházi utat köti össze az épülő sétány

Bruttó 46 millió forintból júliusra elkészül az a közel 170 méter hosszú sétány, ami a biztonságos és kulturált gyalogos közlekedést segíti a Levendula és a Kaszaházi utca között, hangzott el a helyszíni bejáráson. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósul meg. Kivitelező a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorcium.

Mozsár Eszter

A beruházás terveit nézi Simon Ildikó útépítési szakreferens, Balaicz Zoltán, Németh Gábor és Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A helybéliek több év alatt már kitaposták azt az ösvényt, aminek helyén 13 méter szintkülönbséggel épül a sétány. A Kaszaházi út felől vegyes használatú lesz az alsó, 37 méter hosszú szakasz, az aszfaltozott burkolat biztosítja majd az ingatlanok gépjárművel való megközelítését, míg mellette gyalogosan is lehet közlekedni. A felső, 130 méteres szakaszon térköves, úgynevezett olasz-lépcső sor épül, kifejezetten a gyalogosok számára. A lépcső mindkét oldalán acélcső korlát és közvilágítás növeli a biztonságot, a meredek rézsűs szakaszon 20 méter hosszú növénytámfal véd a fölcsuszamlás ellen. Ezen kívül zárt csapadékvíz-elvezető rendszert is kiépítenek, amit a Kaszaházi úton lévő gerincvezetékre kötnek, tájékoztatott Németh Gábor önkormányzati képviselő, aki hozzátette: a településrészen egyre több az építkezés, s különösen a családosok számára fontos a buszmegállók megközelítése miatt a most épülő sétány.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester hozzátette, az önkormányzat évente mintegy 300 millió forintot tud költeni az utak, járdák, közterek rendbetételére, így a Kovács Károly Városépítő Program támogatása jelentős az itt élők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában