Korszerűsödött

2022.04.06. 14:00

Megújult a vásártér Hévízen

Korszerűsödött a vásártér, s egy új pavilon felépítésével az árusokat és a vevőket a kor elvárásainak megfelelő környezet fogadja mostantól a hévízi piacon. Mindez 271,5 millió forint európai uniós támogatásból készült el.

Péter B. Árpád

A megújult piaccal a tervek szerint fenntartható lesz a hazai és a külföldi kereslet

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Zöldfelületeket is kialakítottak, így új közösségi tér jött létre a város kapujaként is szolgáló piacon, amely évek óta töretlen sikerrel működik, és népszerűségét a környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók kiváló minőségű termékeinek köszönheti, fogalmaz Papp Gábor polgármester, leszögezve: a fejlesztés eredményeként jelentősen javultak a körülmények – a megjelenés és a környezetrendezés tekintetében is. 

 

– A korszerűsítés révén a Hévízi Termelői Piac illeszkedik a városképhez – szögezi le a település első embere –, ami növeli a helyiek, környékbeliek és turisták elégedettségét. Az is fontos természetesen, hogy az igényes környezet kialakítása élénkíti az érdeklődést, ami kedvez az őstermelőknek, kézműveseknek. 

 

Papp Gábor kiemeli: „A hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében” című projekt eredményeként többfunkciós tér jött létre, amely szervesen kapcsolódik a korábbi belvárosi fejlesztésekhez és a további, Hévíz megújulását szolgáló projektekhez is. 

 

A területet 2020. november 6-án adták át a kivitelezőnek, s bő egy év múlva, tavaly december 6-án, a műszaki átadás- átvétellel lezárult a munka. Idén márciusban pedig, a használatba vételi eljárást követően, átadták az új piacot az árusoknak és a vásárlóknak. A polgármester szerint a beruházással hosszú távon biztosítható a helyi termelők megélhetését jelentő piac működése, illetve fenntartható a hazai és külföldi kereslet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában