Frissen Zalából

2022.02.04. 12:00

Odafigyel a fogyatékkal élőkre is a Dél-zalai Víz- és Csatornamű

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Cziráki László, a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesületének elnöke. Az aláírást követően elhangzott: a megállapodás egyfajta keretszerződés.

Horváth-Balogh Attila

Cziráki László és Kardos Ferenc az aláírás után

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Zala és Somogy megyében szolgáltatunk, 130 ezer felhasználónak 103 településen biztosítjuk az ivóvízellátást és 67 településen a szenny­víz­elvezetést és -tisztítást – ismertette Cziráki László. – 2012-ben készült el a részvénytársaság hosszú távú stratégiája, melyben kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás. Szeretnénk hinni, hogy ügyfélbarát vállalat vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen. Ügyfélszolgálati irodánknál külön parkoló áll a mozgáskorlátozott ügyfelek rendelkezésére, az irodába akadálymentesen lehet bejutni, bent pedig olyan infokommunikációs fejlesztéseket hajtottunk végre, melyek könnyebbséget jelentenek a hallás- és látássérült embertársaink számára az ügyintézés során. A jövőben a mozgáskorlátozottak egyesületével szeretnénk még szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat, kikérjük a szakmai véleményüket a fejlesztéseink tervezésénél. Reményeink szerint ezzel még ügyfélbarátabbá tehetjük a vállalatot. 

Kardos Ferenc azt mondta: több mint 300 tagjuk lakóhelyei nagyjából ugyanazok a települések, melyeken a DZVIZ szolgáltat. Az aláírt keretszerződés pedig pusztán szándéknyilatkozat, amelyet tartalommal úgy töltenek meg, hogy a felek évről évre megvitatják, milyen igények, kérések vetődnek fel a fogyatékkal élők részéről, s ha megvalósíthatók, akkor a szolgáltató végre is hajtja őket. Hozzátette: ezek akár éves megállapodásokba is foglalhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában