Frissen Zalából

2022.02.20. 20:00

Elszabadult utánfutó; verekedés Zalaegerszegen; Zala megye legjobb sportolói díjátadás – ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Cikkünkben összefoglaltuk az elmúlt hét legérdekesebb és legfontosabb híreit!

zaol.hu

Forrás: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Többen összeverekedtek Zalaegerszegen, egyikük fadarabbal ütötte a másikat

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy 2022. február 13-án 18 óra 40 perckor Zalaegerszegen több személy összeverekedett. A pár perc alatt kiérkező egyenruhások megállapítottak, hogy kettő 18 éves helyi férfi egy kávézónál szóváltásba keveredett egy fiatalokból álló társasággal, ami tettlegességig fajult. További részletek ITT.

 

Közel 80 éves időkapszulát találtak a zalaegerszegi református templom felújítása közben

Fotó: Balaicz Zoltán/Facebook

62 millió forintos ráfordítással javában zajlik az 1942-ben átadott, erdélyi stílusban épült református templom felújítása Zalaegerszegen. A minap Hodánics Péter református lelkész tájékoztatta Balaicz Zoltán, polgármestert arról, hogy a külső templomhajó héjazatcseréjénél találtak egy 1943-ban elhelyezett időkapszulát. Bővebben ITT.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Elszabadult és személyautóval ütközött egy utánfutó a 7-es főúton

Elszabadult egy utánfutó kedd délután a 7-es számú főútvonalon, az eszteregnyei elágazó közelében és összeütközött egy személyautóval. További részletek ITT.

 

Zimonyi nem azért döntött a Vasas mellett, mert vasárnap lecserélték

Zimonyi dob be egy trükköt a Honvéd elleni, tavaly októberi meccsen
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Úgy tűnik, mindenki meglepődött… Az átigazolási határidő lejárta előtt jelentették be, hogy Zimonyi Dávid, a ZTE FC támadója fél évre kölcsönbe a Vasashoz kerül, amelynek a nyáron végleges vételi opciója lesz a játékosra. Bővebben ITT.

 

Átvették a díjakat 2021 legjobb Zala megyei sportolói

Csoportkép a 2021-es év legjobb zalai sportolóinak rendezett díjátadáson
Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A pandémia miatt tavaly sajnos nem lehetett megtartani hagyományos díjátadónkat, ám a választás akkor sem maradt el. A győzteseknek a serlegeket személyesen adtuk át, ám nem a megszokott ünnepélyes keretek közt. Az idén viszont ismét összegyűlhettünk, hogy 2021 legjobb zalai sportolóival együtt ünnepeljük meg az elért sikereiket. Az esemény részleteiről ITT olvashatnak.

 

Nem adott elsőbbséget a sofőr Keszthelyen, baleset lett a vége

Fotó: police.hu

Egy 37 éves zalacsányi nő közlekedett kedden 10 óra 20 perckor Keszthelyen, a Rezi úton egy személygépkocsival. A Csapás úti útkereszteződésnél, az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére úgy hajtott be balra a Csapás út irányába, hogy nem biztosított elhaladási elsőbbséget a neki balról, a Hévízi út irányába szabályosan közlekedő 50 éves balatonedericsi férfi által vezetett segédmotoros kerékpárnak. Bővebben ITT.

 

A zebrán sodort el egy gyalogost az idős sofőr Zalaegerszegen

Fotó: police.hu

A police.hu szerint, egy 71 éves zalaegerszegi férfi közlekedett egy személyautóval kedden 18 óra 35 perckor Zalaegerszegen, amikor a Platán sor és a Dózsa György út kereszteződéséhez ért, nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogosátkelőhelyen átkelni szándékozó gyalogosnak, és elsodorta. További részletek ITT.

 

Megölte újszülött gyermekét a fiatal nő, ítélet született az ügyben

A Zalaegerszegi Törvényszék 2022. február 16. napján tartott tárgyalásán nem jogerős ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki a saját otthonának udvarán szülte meg gyermekét, majd magára hagyta. Bővebben ITT olvashat az ítéletről.

 

Pusztított a tűz: a keszthelyi család legfőbb vágya, hogy újra fedél legyen a fejük felett

Fia szobájának ajtaját mutatja Zsinkó Zoltán, melynek zárjába beleolvadt a kulcs 
Forrás: Ujvári Klaudia / zaol.hu

– Itt a feladat: „újra” kell építeni, ha nem is az életünket, de a házat, az életterünket. Ezekkel a szavakkal élt találkozásunkkor a családfő, Zsinkó Zoltán. Utalva arra, hogy hétfő hajnalban kigyulladt a lakásuk Keszthelyen. További részletek ITT.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Átadták a magánklinikát Zalaegerszegen

A kardiológiai rendelőt tekinti meg Vigh László és Balaicz Zoltán dr. Németh László társaságában
Forrás: Arany Gábor

Az intézményt nem pénzügyi befektetők, hanem orvosok hozták létre, ez garantálja, hogy kollégái, tulajdonostársai, dr. Györe Imre és dr. Németh Barnabás számára legfontosabb a betegbiztonság, tette hozzá. A klinika elődje 2015-ben nyílt, az új helyen kéttucatnyi szakrendelésen fogadják a pácienseket. Bővebben ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában