Fia az erkélyen át menekült

2022.02.18. 20:00

Pusztított a tűz: a keszthelyi család legfőbb vágya, hogy újra fedél legyen a fejük felett

- Itt a feladat: „újra” kell építeni, ha nem is az életünket, de a házat, az életterünket.

Ujvári Klaudia

Fia szobájának ajtaját mutatja Zsinkó Zoltán, melynek zárjába beleolvadt a kulcs

Forrás: Ujvári Klaudia / zaol.hu

Ezekkel a szavakkal élt találkozásunkkor a családfő, Zsinkó Zoltán. Utalva arra, hogy hétfő hajnalban kigyulladt a lakásuk Keszthelyen, melyről mi is beszámoltunk. 

 

- Valószínűleg a hidromasszázs panel hibásodott meg, - melynek részét képezte egy beépített rádió - zárlatot okozott, aztán belevezette a biztosíték szekrénybe. A tűzoltó főhadnagy nagy esélyt ad erre, mert felfelé terjedt a tűz. 

Vélhetően a képen látható hidromasszázs berendezés okozta a tüzet Forrás: Ujvári Klaudia / zaol.hu

Zoltánon kívül felesége, lánya, valamint fia tartózkodott az épületben. 

 

- Örülök, hogy a családom megmenekült, mindannyian élünk. Történhetett volna rosszabb időpontban is… A fiam ropogást hallott, akkor már fent égett. Rohantam. Oltottam az ajtót, de beleolvadt a kulcs, nem tudtuk kinyitni, közel 3 méter magasról ugrott ki a fiam, hála az égnek az ijedtségen kívül semmi baja sem lett - idézte fel könnyes szemmel az eseményeket az édesapa. 

Innen ugrott le menekülés közben Forrás: Ujvári Klaudia / zaol.hu

- A tűzeset idején a szomszédaink beengedtek magukhoz, ki-be rohangáltam én is. Aztán abban a pillanatban, amikor a fiam főnöke megtudta, mi történt velünk, azonnal intézkedett, két gyenesdiási apartmanjában szállásolt el minket. Annyira jól esik, de nem szeretnénk olyan sokáig ott maradni. Minél hamarabb visszaköltöznénk a saját helyünkre. 

 

Mint elmondta, szinte megállás nélkül csörög a telefonja. Ismerősök, ismeretlenek, kollégák, nagyon sokan a támogatásukról biztosították őket. 

Az elmúlt napok csapadékos időjárása rontott a helyzeten Forrás: Ujvári Klaudia / zaol.hu

- Nem fordultam senkihez segítségért, nem vagyok olyan típus. Még véletlenül sem, inkább megkeresem magamnak. Ötször annyi ideig tart, de akkor is megteszem. Rajtam kívül indult el egy olyan folyamat, hogy csak kapkodtam a fejem. Gyakorlatilag néhány nap leforgása alatt, még nem tudom hova tenni a történéseket - mesélte. 

 

- Konténert is kellene hozatnom, egyelőre az ügyintézés zajlik. A banknál hitelt ajánlottak, 20 éves futamidőre, de ezt alaposan át kell gondolnunk, bár ez még a jövő zenéje. Első körben a tető felépítését tudom finanszírozni, amikor zárt lesz az egész, onnantól fogva jöhet a következő lépés, a villanyvezeték rendszerének kiépítése. Ha már tető van a fejünk felett, rendelkezünk árammal, megvannak a helyiségek, melyeket használni tudunk, akkor kettőben már el tudunk lenni, az életterünk megvan középen, a nappali, az étkező. A többi részt pedig aprólékosan állítjuk helyre. Mindent le kell szedni, az összes vakolatot, téglákat. 

Elsődleges céljuk, hogy a tetőt helyreállítsák Forrás: Ujvári Klaudia / zaol.hu

Miközben beszélgettünk, egy újabb barát jelent meg a háznál, érdeklődött, miben tudna segíteni… 

Aki szeretne, az alábbi számlaszámon keresztül segíthet a Zsinkó családnak:

Számlaszám: 11773494-01158326-00000000 

IBAN: HU06 1177 3494 0115 8326 0000 0000

Kedvezményezett neve: Zsinkó Ádám

Közlemény: adomány 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában