Elismerések

2022.02.15. 20:00

Átvették a díjakat 2021 legjobb Zala megyei sportolói

Ismét elérkezett az ünnepélyes pillanat, amikor átadhattuk Az év legjobb zalai sportolói díjakat, és különösen örömteli volt, hogy a díjazott sportolókat ismét együtt köszönthettük a zalaegerszegi Galeri Étteremben.

ZH

Csoportkép a 2021-es év legjobb zalai sportolóinak rendezett díjátadáson

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A pandémia miatt tavaly sajnos nem lehetett megtartani hagyományos díjátadónkat, ám a választás akkor sem maradt el. A győzteseknek a serlegeket személyesen adtuk át, ám nem a megszokott ünnepélyes keretek közt. Az idén viszont ismét összegyűlhettünk, hogy 2021 legjobb zalai sportolóival együtt ünnepeljük meg az elért sikereiket.

Az év legjobb zalai sportolói szavazást a Zalai Hírlap több mint ötven éve szervezi, az esztendő végén mindig sokan várják, kikre esik a választás. Lapunk sportrovata mellett tudósítóink és a sportszövetségek felkért képviselői, továbbá a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése voksolt.

Az egerszegi Galeri Étterembe meghívott jutalmazottak és edzőik, illetve vezetőik közül ezúttal szinte mindenki jelen tudott lenni. A megjelenteket Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője köszöntötte, aki elmondta, hogy ismét nagyon nagy megtiszteltetés együtt lenni a legjobbakkal és a sportolók sikereiben oroszlánrészt vállaló felkészítőikkel. 

Az elhangzott köszöntők után kezdődhetett meg a díjak átadása. Elsőként a serdülők győztesei következtek. A lányoknál a nagykanizsai Dél-Zalai Vízmű SE úszója, Bukovics Rebeka vehette át a díszes serleget, aki korosztályában a legjobbnak számít idehaza, magyar bajnok, de tehetségét jól mutatja, hogy az 50 méteres pillangóúszásban az ifjúságiaknál győzött, a felnőttek között pedig dobogós volt az ob-n. A fiúknál a Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője, Ruzsics Milán érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, aki a kötöttfogású és a szabadfogású bajnokságon és diákolimpián is érmeket szerzett. 

Az elmúlt év legjobb felnőtt női sportolója, Major Veronika veszi át a díjat Horváth A. Attilától

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az ifjúságiaknál mondhatni, hogy taroltak a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub tagjai. A lányoknál Decsi Dorina és Kiskó Réka nem csak idehaza, de az ifjúsági Európa- és világbajnokságon is érmeket, aranyakat szerzett. Sőt, a portugáliai világbajnokságon női kajak 200 méteren világbajnoki címet szereztek, így a döntésünk értelmében ők ketten ezúttal megosztva kapják meg az elismerést. A fiúknál Kurucz Levente tavalyi három Európa-bajnoki címe után a világbajnokságon két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, amivel a legeredményesebb magyar férfiversenyzőnek bizonyult. Hármójuk közül viszont csak Decsi Dorina tudott eljönni a díjátadóra, ketten nem, elfoglaltság, illetve kisebb betegség miatt. 

A juniorok kategóriájában a nőknél a Zalaszám-ZAC kiválósága, a középtávfutó Muszil Ágnes érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. Az atléta évek óta ott van a legjobbak között 800 méteren, s noha korosztályt váltott, a juniorok között is érmeket szerzett a magyar bajnokságon. A férfiaknál egy szintén egerszegi fiatal, Rácz Gergő kapta a legtöbb voksot. A ZTE Súlyemelő Klub 67 kg-os versenyzője a juniorok között az országos bajnokságon ezüstérmet szerzett, majd a felnőtt-ob-n is dobogóra állt, amikor bronzérmet akasztottak a nyakába. 

A felnőtteknél a két zalai tokiói olimpikon lett a győztes. A hölgyeknél Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi LK kiválósága a sport- és a légpisztolyos számokban idehaza a legjobbnak számít, és kijutott az olimpiára is, ahol életében először képviselhette a magyar színeket. A férfiaknál Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC 110 méteres gátfutója magyar bajnok lett, hogy aztán Tokióban épp csak lemaradjon a döntőről. A megszerzett 13. helyezésével élete első olimpiáján letette a névjegyét. Ő az év végén Debrecenbe igazolt, de 2021. évi eredményeit még egerszegi színekben érte el. 

 

A csapatversenyben 2021- ben a ZTE Sportlövész Klub és Kulturális Egyesület puskás csapata bizonyult a legjobbnak: a Somogyi Péter, Szabó Marcell, Havasi Ferenc összeállítású együttes négy bajnoki címet is szerzett, így övék lett a legjobbnak járó serleg.

Immár negyedik esztendeje, hogy átadjuk a Zala megye legjobb parasportolója kategória díját is. Megállapodásunk értelmében a Zala Megyei Speciális Sportszövetség javaslatára hirdetjük ki a győztest, aki 2021-ben Zborai Gyula, a Kanizsa Sörgyár SE asztaliteniszezője lett, aki Tokióban pályafutása negyedik paralimpiáján szerepelhetett. 

Az ünnepélyes díjátadó a meghívottak kötetlen légkörű találkozójával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában