Frissen Zalából

2022.01.30. 11:00

Községi disznóölést tartottak szombaton Bocföldén

Az önkormányzat és a községet támogató Bocföldéért Alapítvány szervezésében rendeztek szombaton közös disznóölést a településen, amelyet este együtt elköltött vacsora zárt, melyre meghívták a körzet országgyűlési képviselőjét, Vigh Lászlót is.

Arany Horváth Zsuzsa

Kovács Kálmán, Némethy Istvánné, Simonffy Imre, Illés Ferencné, Bakos Sándor, Kerkai Jánosné és Vigh László a disznótoros és a kelt réteses tálakkal

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A 166 kilós jószág feldolgozását Tóth Géza böllér irányította, a házi kenyeret is sütő kemencéknél Magyar László és Simonffy Imre munkálkodott, a toros káposztát a községi főzőversenyt korábban ezzel megnyerő bocföldei roma nemzetiségi önkormányzat készítette Kovács Kálmán vezetésével, a húsneműk utáni desszert pedig hagyományos kelt rétes volt. Utóbbi készítését Kerkai Jánosné, Illés Ferencné és Némethy Istvánné vezetésével elevenítik fel a bocföldeiek, akik szeretnék őrizni, továbbadni a falusi gasztronómiai hagyományokat. Erről szólt a közös vacsora kezdetekor Bakos Sándor polgármester, aki a munkálatokban oroszlánrészt vállalókat a közösség nevében meg is jutalmazta. Vigh László köszöntőjében üdvözölte a hagyományok őrzését, továbbadását célul tűző bocföldei törekvéseket, amely a megváltozott világban iránytűként szolgálhat a felnövekvő nemzedékeknek. Hogy legyen is új nemzedék, ahhoz a kormány a községek fejlődését segítő Magyar Falu Programmal járul hozzá, mondta, ebből a forrásból Bocfölde is részesült már. Örvendetes, hogy egyre több fiatal vásárol házat a zalai falvakban, jelezte a képviselő. A községet mintául állította a többi elé, hiszen itt példaértékű a falufejlesztést biztosító folytonosság, mivel az előző és a mostani polgármester együtt gondolkodva dolgozik a köz javáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában