Frissen Zalából

2022.01.08. 20:00

Január végéig jók a parkolóbérletek Nagykanizsán

A hónap végéig érvényesek a tavaly megvásárolt parkolási bérletek, melyek ára az idén sem változik, miután a kormány a veszélyhelyzet végéig befagyasztotta több önkormányzati szolgáltatás, köztük a parkolási díjak árát – tudtuk meg Szabó Istvántól, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt. vezérigazgatójától.

Pásztor András

Ha vége lesz a veszélyhelyzetnek, díjemelés várható

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A városüzemeltető társaság Zrínyi utcai központjában már megvásárolhatók az idei parkolási bérletek, s mint azt Szabó István vezérigazgató jelezte: az év első hetében már többen meg is váltották bérletüket.

 

– Az elmúlt évhez képest nagyobb bevételre számítunk, tavaly ugyanis a rendkívüli jogrend idején, az első félévben alkalmazott ingyenes parkolás miatt mindösszesen három darab teljes bérletet adtunk ki, az autósok többsége június után vásárolt féléves parkolási bérletet – mondta Szabó István, hozzátéve: a kormányzat június 30-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet, ami azt is jelenti, hogy addig nem emelhető a parkolási díj, de egyéb önkormányzati szolgáltatások díja sem, például a piaci árusok helypénzei sem. 

– Ha a kormány a nyáron feloldja ezt az intézkedést, az év hátralévő részében mindenképpen szeretnénk korrigálni a parkolási díjakat, hiszen 2017 óta nem változtak. A városban óránként 200 forintért várakozhatnak az autósok, csak az Erzsébet téren magasabb, 400 forint az óradíj. 

Szabó István elmondta: a díjak minimális emelése mellett a parkolási övezet kiszélesítését is fontolóra veszik, s tervezik a vállalkozói bérletek jogosultsági körének bővítését is. 

– Át kell gondolni az Erzsébet téri parkolás helyzetét is, jelenleg ugyanis az éves bérlettel rendelkezőknek is fizetniük kell, ha a főtéren parkolnak, s ezt nem tartom feltétlenül korrektnek – jelezte a vezérigazgató, aki szerint feloldaná a problémát, ha időkorlátot szabnának az Erzsébet téri parkolásnak. 

A tavalyi bevételkiesés a társaság működésére is kihatott, kevesebb forrás jutott az utak és járdák kátyúzására és a sportpályák karbantartására, mivel a parkolási bevételeket e feladatokra fordítja a VIA Kanizsa Zrt. 

Aki tehát az idei évre is szeretne parkolási bérletet váltani, még most, az év elején tegye meg, a nyári időszakot köve­tően ugyanis a díjak és a bérlet­árak emelkedésére lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában