Kirándul a család

2024.04.27. 19:00

24 balatoni kilátó, amit nem lehet megunni

A likeBalaton.hu összeszedte a 24 leglátogatottabb és legújabb kilátót, ahová az egész család elkirándulhat.

Zaol.hu

Molyhos tölgy pihenőterasz – Szántód

Forrás: likebalaton.hu

Molyhos tölgy pihenőterasz – Szántód

Szántódon, egészen pontosan Szántódpusztán új helyszínnel gazdagodott a balatoni kilátók sora. Innen is megcsodálhatjuk a Tihanyi-félszigetet és a Balatont. A 20 négyzetméteres, fából ácsolt teraszos kilátó a balatonlellei Kishegyen lévő építményhez hasonlít, mivel nagyjából egyszerre építette őket a Sefag Zrt. A terasz mellett egy kis tanösvényt is kialakítottak.

Hajózástörténeti Látogatóközpont – Balatonföldvár

A Balaton vízszintjétől számított 70 méter magas, háromszintes, akadálymentesített, liftes épületben egyedülállóan gazdag interaktív hajózástörténeti bemutató, az első szinten pedig teraszos kávézó várja a látogatókat. A balatoni kilátók sorában ennek a hajó alakú épületének legfelső szintjéről csodálatos panoráma nyílik a tó északi partjára és a Balaton-felvidékre, keleti irányban Balatonakarattyáig, nyugati irányban Keszthelyig gyönyörködhetünk a magyar tenger és partvidéke szépségeiben.

Hajózástörténeti Látogatóközpont – Balatonföldvár
Forrás: likebalaton.hu

Walko-kilátó – Fonyód

Habár nem a klasszikus értelemben vett kilátó, de sokak szerint innen a legszebb a Balaton. Az 1926-ban készült Walko-kilátó Fonyód egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Kripta-villa szomszédságában található teljesen megújult oszlopos építmény tulajdonképpen a löszös domb szélére engedi ki a nézelődőket, a közepén lévő rondella kőpadjaira pedig le is ülhetünk, fényképezkedhetünk, sőt, az út másik oldalán is van egy elkerített kőpad, ami ugyancsak jó szemlélődő hely. Ez a balatoni kilátó az év bármely időszakában a rendelkezésünkre áll.

Az 1926-ban készült Walko-kilátó Fonyód egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja
Forrás: likebalaton.hu

A 24 kilátó közül csak néhányat említettünk meg, a teljes gyűjteményért érdemes ellátogatni a likebalaton.hu portálra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!