Frissen Zalából

2021.12.21. 07:00

Két szilveszteri baba, földrengés, búcsúzó sajtgyár - Íme a zaol.hu januári összesítője!

A 2020-ban berobbant koronavírus miatt bizonyára sokan felsóhajtottak, mikor a naptárt 2021 januárjára fordították. Tény, egy igen nehéz évet búcsúztattunk, s igyekeztünk pozitívan állni az előttünk álló időszakhoz.

zaol.hu

Zala megyében meglehetősen vegyesen alakult az év első hónapja, már ami a híreket illeti. Sajnos történt néhány szomorú esemény is, de szerencsére pozitív dolgokról is olvashattunk a zaol.hu-n. Ahogy minden évben, most is kihagytuk a felsorolásból a közlekedési baleseteket és a tragikus rendőrségi híreket.

 

Lássuk milyen volt 2021 januárja!

 

Megmozdult a föld Zala megye közelében

2020 decembere és 2021 januárja nem volt eseménymentes, ha a földrengésekről volt szó. A nagy horvátországi földmozgás után (ami Zala megyében is érezhető volt) több utórengés következett. A részletekről itt írtunk.

 

Két gyermek is született szilveszter éjjelén a megyei kórházban

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2020 szilveszter éjjelén két gyermek született éjfél és éjjel egy óra között. A 0 óra 12 perckor világra jött kislány szülei Zalalövőn élnek, a 0 óra 56 perckor őt követő kisfiú édesanyja petrikeresztúri, tudtuk meg a kórház sajtóreferensétől – írtuk január elsején.

 

Bezárt a zalaegerszegi sajtüzem

„A cég közölte, hogy a 83 dolgozót foglalkoztató üzem bezárása kapcsán alternatív lehetőségeket is vizsgál, hogy a negatív szociális hatásokat a lehető legnagyobb mértékben csökkenthesse. Ennek egyik eleme, hogy a társaság a cég két másik üzemében, Veszprémben és Répcelakon munkalehetőséget biztosít néhány dolgozónak” – írtuk a témában készült riportunkban január 26-án. Részleteket itt olvashat!

 

 

A sajtüzem bejárata Forrás: Pezzetta Umberto

 

Illegális játéktermet számoltak fel a rendőrök Zalaegerszegen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen megjelentek 2021. január 28-án egy zalaegerszegi presszóban, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy ott egy elkülönített helyiségében – hatósági engedély nélkül – játékterem üzemel. Az ügy részleteiről itt írtunk.

 

Iglukban is melegedhetnek a hajléktalanok Nagykanizsán

Tíz darab mobil iglut szerzett be az önkormányzat egy millió forintos támogatásával nemrégiben a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete. A speciális fekvőhelyek a közterületeken tartózkodó hajléktalanok biztonságos elszállásolását szolgálják. A január 11-én közzétett cikkünk itt olvasható.

 

Tizenkét napot töltött súlyos állapotban a keszthelyi kórházban dr. Besenczi Árpád

Tizenkét napot töltött súlyos állapotban a keszthelyi kórházban Covid-19 vírus okozta fertőzés miatt december végén és január elején dr. Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Jászai-díjas színművész. Vele készült interjúnkat itt tudja elolvasni.

 

Páratlanul értékes kard került elő Kollátszegen

Még december közepén egy Magyarországon páratlan Karoling-, vagy más néven viking kard került elő a Mura árterében végzett gépi földmunka során. A kardot január 27-én mutatták be a sajtónak a nagykanizsai városházán.

Képünkön dr. Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója, Balogh László polgármester, dr. Ljubomir Kolarek, Prelog/Perlak polgármestere és dr. Koósz Attila, Horvátország magyarországi tiszteletbeli konzulja a frank karddal Forrás: Szakony Attila

 

Dr. Gasztonyi Beáta lett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház intézményvezetője

Az Emberi Erőforrások Minisztere Dr. med. habil Gasztonyi Beáta Ph.D.-t bízta meg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház intézményvezetői feladatainak ellátásával – közölte a Zala Megyei Szent Rafael Kórház január 7-én. A részletekről itt olvashat!

Gyászoltak a zalai tekések: elhunyt Horváth Károlyné

65 esztendős korában elhunyt Horváth Károlyné, a ZTE, majd később a ZTE-­ZÁÉV TK versenyzője. A sportágon belül csak Tiniként becézett tekézőtől január 22-én, a botfai temetőben vettek végső búcsút – írtuk meg január 19-én.

Horváth Károlyné 

Forrás: Archív

Börcsök Enikő színművésztől búcsúztunk január 28-án

Börcsök Enikő színművésznő halálhíre a zalaiakat is közelről és mélyen érinti, hiszen a Vígszínház tagja hosszú éveken keresztül aktív résztvevője volt a zalai nyári kulturális program sorozatnak. Riportunkat itt olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában