Frissen Zalából

2021.12.13. 06:50

Írók, költők, kiadók, szerkesztők és szerzők találkoztak Nagykanizsán

Péntek este tartották a Halis István Városi Könyvtárban a kanizsai írók, költők, kiadók, szerkesztők és szerzők találkozóját.

Horváth-Balogh Attila

Fa Ede és Bakonyi Erzsébet költők a kanizsai szerzők polcánál.

Forrás: Horváth-Balogh Attila

A főszervező- ötletgazdától, Deregi László tanártól, újságírótól megtudtuk: az összejövetelt második alkalommal rendezték meg, az első még a pandémiás korlátozások előtt volt. Idén ismét sikerült találkozniuk a nagykanizsai literátusoknak, az irodalomban járatos, írásban és kiadásban érdekelteknek.

 

- Két évvel ezelőtt azzal a céllal szerveztem meg az első találkozót ugyanígy, az adventi időszakban, hogy megismerjük egymás műveit, tevékenységét - válaszolta kérdésünkre Deregi László. - Akik akkor részt vettek a nagykanizsai találkozón, jó érzéssel távoztak, és tavaly már várták a folytatást, de életbe léptek a koronavírus- járvány miatti korlátozások. Ezért akkor elmaradt az összejövetel, most viszont megtarthattuk, s Czupi Gyulával, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójával beszélgetve felvetődött, hogy a nagykanizsai szerzők valamennyi művét mutassuk be - így ezek most kikerültek egy több polcból álló sorra a könyvtárban. 

 

A kínálatban természetesen helyet kaptak azoknak a szerzőknek az alkotásai is, akik már nem lehetnek velünk, gondolok itt például Pék Pálra vagy Szoliva Jánosra. Az esemény résztvevőit köszöntötte Czupi Gyula is, aki arról beszélt: a nagykanizsai könyvkiadás, irodalmi élet rendkívül pezsgő, amire méltán lehet büszke a város. A rendezvényen a helyi vers- és prózairodalomból adtak elő műveket, részleteket a Kanizsai Fiatalok Közösségének tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában