Frissen Zalából

2021.12.18. 17:00

Beleznán leaszfaltozták az utolsó utcát is

Húszmillió forintból újult meg a József Attila utca mintegy 400 méteres szakasza a faluban. A beruházásnak köszönhetően elmondható, hogy immár a kistelepülés valamennyi belterületi útja aszfaltborítást kapott.

Pásztor András

Cseresnyés Péter (balról) és Bődör István az avatáson

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Bődör István polgármester elmondta: a József Attila utca aszfaltozására a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert forrást az önkormányzat, a 17 millió forintos támogatás mellett 3 millió forint önerőt is felhasznált a település.

– Az elmúlt években  több sikeres pályázatnak köszönhetően utakat, intézményeket sikerült megújítanunk a faluban, ami jelentősen javította az itt élők életminőségét – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: a jövőben ezért a külterületi úthálózat fejlesztését, rekonstrukcióját szeretnék elkezdeni.

A pénteki avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta: a vidéki Magyarország megújítására számos forrást biztosít az Orbán-kormány, ilyenek többek között a belügyminisztériumi és a vidékfejlesztési tárca által kiírt pályázatok, de ide sorolhatók a Területfejlesztési operatív program által biztosított források és a Magyar falu program pénzei is. A képviselő szerint a forrásoknak köszönhetően a kistelepülések vezetői ma már képesek előre tervezni a fejlesztéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában