Frissen Zalából

2021.12.01. 06:50

A nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmet a szolidaritási futás a Parkerdőben

A nők elleni erőszakkal szembeni fellépésre hívták fel a figyelmet azok, akik részt vettek kedden kora este a Fény a sötétben elnevezésű megmozduláson.

Arany Gábor

A képen a résztvevők a főkapitányság előtt.

Tóth László őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálynak vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy november 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Ehhez kapcsolódik a figyelemfelhívó akciójuk, melynek helyszínéül a megyeszékhelyi Parkerdőt választották, ahol több, nők elleni erőszakos bűncselekmény is történt. Ezért a résztvevők a sportcsarnoktól a Parkerdőbe sétáltak, ahol az áldozatok emlékére mécseseket is gyújtottak, ezután pedig kettő, illetve öt kilométeres távon futottak a szolidaritásukat kifejező, fehér színű villogó jelzőfényeket viselve.

A résztvevők a főkapitányság előtt

Tóth László hozzátette: a nők elleni, illetve a családon belüli erőszak még jelen van, és ezen csak akkor lehet változtatni, ha környezet felfigyel a jelenségre, és az áldozatnak segítséget nyújt, mert csak fénnyel lehet a sötétség ellen küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában