Frissen Zalából

2021.12.22. 10:00

A fagyi árából segíti a tető rendbetételét a kiskanizsai vállalkozó

Horváth Ferenc „Mákos”, az ismert kiskanizsai vállalkozó kedden átadta Nagy Vendel címzetes apát, plébánosnak azt az összeget, mellyel a Sarlós Boldogasszony-templom tetőszerkezetének felújítását szeretné támogatni.

Horváth-Balogh Attila

Nagy Vendel és Horváth Ferenc „Mákos” az átadáson, háttérben a már szebbik arcát mutató tetőszerkezet

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A fagyizót működtető vállalkozó habár már zárva tart, az adventi időszakban két hétvégén kinyitott azzal a vállalással, hogy minden gombóc árából 50 forintot a munkálatok befejezéséhez ajánl fel. A második hétvégén elég hűvös volt, ami nem kedvezett az akciónak, de Horváth Ferenc tartotta magát az ígéretéhez. A lezárt borítékot – benne a pénzzel, melynek összegét nem kívánta elárulni – kedden adta át az atyának. 


– 2011-ben is részt vettünk a Puncskarácsony lebonyolításában, akkor a templom belső felújításához járultunk hozzá. Kimaradt 10 év, de most, az ünnepi időszakban meg akartuk tisztelni a vendégeinket, és úgy gondoltuk, hogy az aktuális tetőfelújításhoz járulunk hozzá a magunk módján – fogalmazott Horváth Ferenc „Mákos”. 


Nagy Vendel plébános azt mondta: köszönik a támogatást a vállalkozónak és mindenki másnak is, aki hozzájárult vagy eztán fog hozzájárulni a sikerhez, hiszen még körülbelül 2 millió forintra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában