Frissen Zalából

2021.11.25. 14:00

LocoMotiv Közösségi Alapítvány Nagykanizsa: újszerű szerveződés a közösség erősítése érdekében

Helyi forrásokból helyi ötletek megvalósítását szeretné támogatni a LocoMotiv Közösségi Alapítvány Nagykanizsa, melynek kedden volt az első nyilvános bemutatkozása és adománygyűjtő estje a plakátházban.

Horváth-Balogh Attila

Sajni Pálma, W. Kovács Ágnes, Ludvig Dániel, Cserti Csilla, Mihovics Zoltán, Szollár-Nikolics Zsanna, Fülöp Réka és Lesták Attila, a kuratórium tagjai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A LocoMotiv Közösségi Alapítványt nyolc tenni vágyó lokálpatrióta alapította, ők alkotják a kuratóriumot is: Fülöp Réka (ötletgazda, a kuratórium elnöke), Mihovics Zoltán (alapító), Cserti Csilla, Ludvig Dániel, Lesták Attila, Sajni Pálma, Szollár-Nikolics Zsanna, valamint W. Kovács Ágnes. Az indulásról és az elképzelésekről Fülöp Réka számolt be lapunknak.

– A közösségi alapítvány egy új szervezeti forma, ilyen eddig csak két helyen, Budapesten és Pécsett működött – bocsátotta előre Fülöp Réka. – A mentorszervezetünk a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány, az írt ki pályázatot újabb közösségi alapítványok létrehozására. A pályázatom a két fővárosi és négy vidéki nyertes közé került. Felkerestem azt a hét embert, akikről úgy gondoltam, hogy együtt meg tudjuk valósítani céljainkat, és augusztusban bejegyeztettük a LocoMotiv Közösségi Alapítványt. Most pedig megrendeztük az első nyilvános, bemutatkozó programunkat és adománygyűjtő estünket.

Sajni Pálma, W. Kovács Ágnes, Ludvig Dániel, Cserti Csilla, Mihovics Zoltán, Szollár-Nikolics Zsanna, Fülöp Réka és Lesták Attila, a kuratórium tagjai
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Fülöp Réka elmondta: adománygyűjtő estjükre olyan embereket hívtak meg, akikről úgy gondolják, hosszabb távon is hajlandók elköteleződni az alapítvány mellett és anyagilag is tudják, akarják támogatni annak munkáját. Hangsúlyozta: az alapítvány nem hazai vagy európai uniós pályázati forrásokból kíván működni, hanem céges és egyéni támogatásokból, felajánlásokból. Sőt, inkább a beérkező forrásokból ők maguk írnak ki pályázatokat újszerű közösségi programok megvalósítására.

Jövőre három témában jelennek meg pályázati kiírásaik: a „City tündér” program keretében olyan kezdeményezések megvalósítását támogatják, melyek a beteg, elesett, rászoruló emberek széles körű segítését célozzák. A „Green gerilla” a fenntarthatóságra, környezetvédelemre, a körforgásos gazdaságra és a társadalmi felelősségvállalásra fókuszál, míg a „Hőslakos” a közösségépítő programokat, akciókat helyezi előtérbe.

A kuratóriumi elnök hozzátette: az átláthatóság érdekében a későbbiekben a sikeres pályázókat és az adományozókat összehozzák egy-egy találkozón, így minden egyes forint hasznosulása pontosan nyomon követhető lesz a mecénások számára. Jelezte: a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány a támogatóktól érkező minden forint mellé további egy forintot ad a programok megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában