Frissen Zalából

2021.11.05. 11:30

Húszéves a rákbetegek egyesülete, Nagykanizsán ünnepeltek

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Medgyaszay Házban a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete.

Horváth-Balogh Attila

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke (jobbról) és Balogh István alelnök emléktáblával köszönte meg a szervezet és annak vezetője, Karosi Lászlóné munkáját

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepséget a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, Fekete Melinda Zsófia (szaxofon), Jakobovics Árpád (hegedű) és Simó Márta (zongora) műsora nyitotta, melyben részlet hangzott el Ennio Morricone: Cinema Paradiso című filmzenéjéből.

Ezt követően a megjelenteket Karosi Lászlóné, a klub elnöke köszöntötte, s mint kiemelte: az egyesület 20 éve nem kis idő. – Sőt, számunkra nagyon is jelentős esemény, mert azt jelzi, hogy élünk – szögezte le Karosi Lászlóné.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke (jobbról) és Balogh István alelnök emléktáblával köszönte meg a szervezet és annak vezetője, Karosi Lászlóné munkáját
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az egyesület összefogja a mellműtéten átesett betegeket, segít szembenézni a daganatos betegség tudatával, valamint hozzájárul a testi-lelki trauma feldolgozásához, utat nyitva az életmódváltás felé. A sorstársak hasznos tanácsokat oszthatnak meg a mellékhatások csökkentéséről, a betegséggel és a kezelésekkel járó lelki megpróbáltatások feldolgozásáról. Akik megérzik a sorstársi közösség támogatásának erejét, hosszú távon kitartanak a szervezet mellett – mondta Karosi Lászlóné.

Köszöntötte az egyesület közel 80 tagját Kovácsné Mikola Mária, a házigazda Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, valamint Balogh László polgármester is, hangsúlyozva: az egyesület tagjai nemes küldetést vállaltak fel.

Dr. Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke is kiemelte a verbális, és érzelmi segítség jelentőségét. Az eseményen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, aki emléktábla átadásával köszönte meg az egyesület hiánypótló munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában