Frissen Zalából

2021.11.30. 06:50

HévíziBivaly: a különleges duatlonnal hagyományt teremtenének

Első ízben, de a szervezők ígérete szerint nem utoljára rendeztek különleges duatlonversenyt a Hévíz-patakon, illetve annak partján.

Péter B. Árpád

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

A HévíziBivaly elnevezésű erőpróbával – mely 10 kilométer evezésből és ugyanennyi futásból állt – az volt a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a szervező partnerek célja, hogy országosan is egyedülálló sportversenyt hozzanak létre, amit nemcsak az tett különlegessé, hogy az evezést és a futást gyúrták egy erőpróbába, hanem maga a helyszín is.

– A célunk volt, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás, a természetben végzett aktív kikapcsolódás és az egészséges életmód fontosságára – szögezte le Pálffy Tamás, a cég ügyvezetője. – És azt is megmutattuk, hogy Hévíz nemcsak a gyógyulás és a wellness szerelmeseinek a paradicsoma, hanem a sportolók számára is számos lehetőséget kínál.

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Összesen 146 nevező érkezett a Hévíz-patak zsilipjéhez, hogy a csípős reggeli időben kenukkal, kajakokkal, supokkal leevezzen a fenékpusztai kiszállóponthoz. Visszafelé pedig a töltésen érkeztek Hévízre, ahol először egy kis kitérőt tettek az északi Véderdőben, majd a Tófürdőben kijelölt célba érkeztek. A résztvevők között voltak ultrafutók, kajakozók és amatőr sportolók is. Az összesen 20 kilométeres erőpróbát senki nem adta fel, s baleset vagy vízbe borulás sem volt.

Csapat kategóriában a BL Sport nyert (2:10:04 órás időeredménnyel), a nők között Berekalli Éva győzött (2:16:35), a férfiaknál pedig Kassai Álmos (1:42:16) diadalmaskodott, aki nem mellékesen a Vasas kajak-kenu szakosztályának vezetője. Az idei UltraBalatont rekordidővel megnyerő Csécsei Zoltán a harmadik helyen végzett, a dobogó második fokára Friedrich József állhatott fel.

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Nagyon tetszett a verseny és a környezet a résztvevőknek, sokan közülük most először jártak Hévízen – árulta el Pálffy Tamás, leszögezve: a sportolók őszinte lelkesedése megerősítette a szervezőket az elhatározásban, hogy jövőre is meghirdessék a HévíziBivaly-erőpróbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában