Frissen Zalából

2021.11.06. 07:00

Évi 10 milliónak mondtak agyőt Nagykanizsán

Hiába szajkózza az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója, hogy ők a város érdekét tartják szem előtt, ahogy korábban többször, úgy legutóbb, a reklámgazdai tevékenységgel kapcsolatos szerződés felmondásakor is látszott, hogy döntéseiket a politikai bosszú vezérli – mondta pénteki tájékoztatóján Balogh László.

Pásztor András

Balogh László polgármester: az ÉVE politikai bosszúból mondta fel a szerződést

Fotó: ZH Archívum

Mint azt a polgármester elmondta: a legutóbbi közgyűlésen az ÉVE képviselői nem hosszabbították meg a reklámgazdai feladatok ellátásáról szóló szerződést a Publimont Kft-vel, arra hivatkozva, hogy a VIA Kanizsa Zrt. is képes ellátni ezt a feladatot.

- A Publimont Kft. a reklámhelyek értékesítéséért évi 11 millió forintot fizetett volna az önkormányzatnak, illetve vállalták 23 darab buszváró felújítását, modernizálását is – mondta a polgármester, aki hangsúlyozta: nem az a probléma, hogy az ÉVE nem hosszabbította meg a szerződést, hanem az, hogy a Publimont Kft. tulajdonában lévő reklámeszközök használatát is megtiltották.

Balogh László polgármester: az ÉVE politikai bosszúból mondta fel a szerződést
Fotó: ZH Archívum

A hirdetőtáblák használatáért ugyanis további 10 millió forintot fizetett volna a Publimont Kft. a közterülethasználati díj keretében, és ugyanúgy vállalták volna 23 darab buszváró felújítását. Az ÉVE-frakció erre is nemet mondott, csak azért, mert szerintük a cég a Fideszhez köthető. Ezt egyébként ki is mondta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető helyettese, aki úgy fogalmazott: magukat köpnék szemen, ha szerződnének egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céggel.

Balogh László szerint pontosan ez a mentalitás az, ami nem szolgálja a város érdekeit, hiszen évente lemondani 10 millió forintról és két tucatnyi buszváró felújításáról nem vall józan észre.

– Várom, hogy a VIA Kanizsa Zrt. mikor hozza a fent említett számokat, s mikor újulnak meg a buszvárók – mondta Balogh László, aki hozzátette: Fodor Csaba és társai olyankor cseppet sem aggódnak a város vagyonáért, amikor saját részükre kell belvárosi irodát szerezni vagy amikor meg kell emelni a saját fizetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában