Zalai Prima Díj 2021

2021.10.08. 09:55

Zalai Prima Díj 2021 – Bemutatjuk a Bojtár Népzenei Együttest és Vizeli Józsefet

A Bojtár zenekar a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban, fiatal muzsikusokból alakult 1978-ban.

Vizeli József

Fotó: Szakony Attila

Az együttes tagjainak szakmai fejlődését id. Vizeli Dezső, a ház akkori igazgatója és Fodor Gyula segítette. Halmos Béla által irányított táncház – zenész tanfolyamon tökéletesítették tudásukat és sajátították el a népzene alapjait. Az alapító tagok közül Tarsoly György játszik az együttesben, aki először citerázott, bőgőzött és most cimbalmozik. Horváth Péter „Mesti” nagybőgős, aki a néptáncot népzenére cserélte. Anek Mária és Lengyel József később csatlakoztak brácsásként a zenekarhoz.

Vizeli József

Vizeli József hegedűs, aki az alakulástól fogva tagja a közösségnek, jelenleg a kanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI iskola népzene tanára. Nyíregyházán végzett ének-zene, népzene tanár szakon, a Bojtár Népzenei Egyesület elnöke. Pávlicz Erika énekes, néptáncos, aki a zeneiskola népi ének szakos tanulója volt. A zenekarnak 2021-ben jelent meg új CD-je „Bojtár 40” címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában