Zalai Prima Díj 2021

2021.10.25. 06:50

Követendő példaképek – Tizenötödik alkalommal adták át a Zalai Prima díjakat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala megyei elnöksége az idén 15. alkalommal rendezte meg a Zala Megyei Területi Prima Díj ünnepségét. A HSMK-ban rendezett eseményen a megye prominens személyiségeit az elnökség tagja, Doucha Ferenc köszöntötte, aki elmondta: az elmúlt több mint két évtizedben elnökként segítette a VOSZ zalai szervezetének munkáját, s megtiszteltetésnek tartja, hogy Demján Sándorral dolgozhatott együtt, de elérkezettnek látta az időt a fiatalításra, és hivatalosan, illetve az eseményen szimbolikusan is átadta a stafétát ifjú kollégájának, Balogh Ádámnak.

Benedek Bálint

Csoportkép a Zalai Prima díjak átadása után, első sor: Molnár Bernadett Bianka, Pávlicz Erika (Bojtár Népzenei Egyesület), Laukó Emőke (Zsigmondy- technikum), Darabos Géza. Mögöttük: Balogh Ádám, Balogh László, Cseresnyés Péter és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az új elnök agrárszakemberként dolgozik, beszédében kiemelte: fontosnak tartja a generációváltást, ám csak úgy lehetnek sikeresek, ha az elődeik értékeiből építkeznek. A fejlődéshez szükség van a zalai vállalkozók nyitottságára, akik – ajánlása szerint – gondolkozzanak globálisan, de cselekedjenek lokálisan.

Majd Balogh László polgármester lépett a mikrofonhoz, aki a Nagykanizsa és Zalaegerszeg közötti „köldökzsinór” fontosságára hívta fel a figyelmet, mely szerint a kutatás, a fejlesztés és az innováció terén közösen kell dolgozniuk. Hozzátette: együtt, egy közösségként, a még létező zalai identitással tegyék le a névjegyüket a nagyvilágban, támaszkodva vízióikra és jelentős példaembereikre. A díjátadó kapcsán kiemelte: alapvető erkölcsi kötelességük a legnagyobbak észrevétele, tevékenységük megbecsülése.

Csoportkép a Zalai Prima díjak átadása után, első sor: Molnár Bernadett Bianka, Pávlicz Erika (Bojtár Népzenei Egyesület), Laukó Emőke (Zsigmondy- technikum), Darabos Géza. Mögöttük: Balogh Ádám, Balogh László, Cseresnyés Péter és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Úgy ismerjük a zalaiakat, mint tehetséges, igyekvő, munkájukban állhatatos embereket – ezt már Cseresnyés Péter államtitkár mondta köszöntőjében. – A díjazottak az önzetlenül végzett munka útját választották. Házat, hidat, utat, jómódot építhetünk itt, Zalában akármennyien, de nemesebbet, szellemében magasabbat, öszszetartásában erősebbet csak a prímákkal és a lábuk nyomán haladókkal teremthetünk magunk és a következő nemzedék számára.

Ezt követően az év vállalkozója díjakat adták át a 2021-ben legjobb teljesítményt nyújtó zalai gazdasági szereplőknek. Elismerést kapott: Horváth Ferenc egyéni vállalkozó, Perfekt Med Gyógycentrum Kft., Varga Szárnyas Kft., Bagodi Hűtőház Kft., Marancsicsné Czigány Gyöngyike egyéni vállalkozó, Autó-Szántó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Oros István egyéni vállalkozó, Bíró Bádogos Műhely Építőipari Kft., Color 99 Kft.

A Prima díj átadóján a VOSZ megyei szervezetének képviseletében Doucha Ferenc (balról), Vaski János és Balogh Ádám
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az este folyamán a tudomány, a kultúra, a művészet, a sport és a sajtó kategóriákban Prima díjra jelölt 10 jeles zalai személy és szervezet – dr. Szarka Lajos történész, író, helytörténész, muzeológus, Czegő Teréz színművész, Ludvig Dániel festő- és iparművész, Rózsás Csaba intézményvezető (TIT), Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum, Darabos Géza építész, Kanizsai Fiatalok Közössége, Horváth A. Attila főszerkesztő (Zalai Hírlap), Bojtár Népzenei Egyesület, Bicsák Bence triatlonversenyző – munkáját kisfilmek segítségével ismerhette meg a közönség.

A Zalai Hírlap évek óta médiapartnere a Zalai Prima díjnak. A jelöltekre a zaol.hu internetes felületen voksolhattak olvasóink, illetve a nyomtatott újságban is bemutattuk őket. Ennek alapján összesen 3662, rekordmennyiségű szavazat érkezett, ezek közül a legtöbbet, 1112-t a Zsigmondy-technikum kapta, így az oktatási intézmény lett az idei év közönségdíjasa. A szavazók közül a keszthelyi Koszorus Ödönt, a nagykanizsai Radicsné Peszleg Anitát és a zalaegerszegi Novák Lajost sorsolták ki, akik értékes ajándékkal gazdagodtak.

Lapunk olvasói 3662 voksot adtak a jelöltekre

Ezután a színpadon már a legkiválóbbakat díjazták. A Zalai Prima díj fő díjazottjai: Darabos Géza, a Zsigmondy- technikum és a Bojtár Népzenei Egyesület lettek. A kiválóságot jelképező Kincsem versenyló szobra mellé 1-1 millió forint pénzjutalmat is kaptak. A VOSZ Zala megyei elnöksége nevében különdíjat vehetett át Farkas Katalin, a Lenti Vörösmarty-iskola intézményvezetője és dr. Szarka Lajos helytörténész. Társadalmi szerepvállalásért díjat kapott a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Zalai Vállalkozók Klubjának ifjúsági díját Bicsák Bence érdemelte ki.

A pénteki gálaest zárásaként a fővárosi Don Lázi Swingtet fergeteges műsorát hallgathatta meg a publikum.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/prima-dij-a-megye-legjobbjainak-5697653/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában