Frissen Zalából

2021.10.01. 07:00

Tavasszal teljes szélességű aszfaltozással állítják helyre az utat Pózván

Több évtizedes csöveket cserélnek ki a Pózva utcában, az ivó- és szennyvízhálózatot érintő korszerűsítésre 130 millió forintot költ az önkormányzat.

Arany Gábor

Németh Gábor mutatja Balaicz Zoltánnak a munkákat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Ez is elhangzott csütörtökön a helyszínen tartott bejáráson. Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy az elmúlt években uniós támogatással lezajlott az ivóvíz gerinchálózatának cseréje, most pedig a bekötések kerülnek sorra a 650 méteres szakaszon, valamint öt új tűzcsapot szerelnek fel. Ezzel együtt 385 méteren az elöregedett szennyvízvezetékeket is kicserélik. A Zalavíz kivitelezésben és a Szo-Zo Build Bt. alvállalkozásában folyó munkálatokat követően a burkolat helyreállítása teljes útpályás aszfaltozással valósul meg jövő tavasszal.

Németh Gábor mutatja Balaicz Zoltánnak a munkákat
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Németh Gábor, a térség önkormányzati képviselője utalt rá, hogy a közműrekonstrukció KEHOP támogatással már tavaly elindult, és további felújításokat terveznek. A bejáráson Bali Zoltán alpolgármester arról is beszélt, hogy 2022 tavaszán elkezdődhet a Pózva utcát is érintve a Zalaszentivánt és a belvárost összekötő kerékpárút kiépítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában