Frissen Zalából

2021.10.29. 17:30

Ajándékkal, püspöki áldással köszönték meg az elmúlt 25 év munkáját Kiscsehiben

Az október 23-i ünnepi hétvégén tartották a településen a búcsút, amelynek ideje a helyi imaház felszentelésének napjához kötődik. Ez alkalommal köszönték meg a több évtizedes szolgálatot Szakács Sándornénak és Simon Istvánnénak, amit a helyi egyházi közösség érdekében végeztek.

Korosa Titanilla

Németh Csaba plébános elmondta, hogy 25 év szolgálatot köszöntek meg az idős hölgyeknek. Ezt az időt az imaház felszentelésétől számították, ám ők már korábban is segítették önzetlen munkájukkal a helyi híveket.

Elöl (balról) Szakács Sándorné és Simon Istvánné, hátul az egyházközségi tagok: Milei Józsefné, Pintér Lajosné, Németh Csaba, Tóth Lászlóné és Siket Lászlóné
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– Az ember életében az ilyen fordulópontok hálaadásra és visszatekintésre késztetnek – mondta Németh Csaba. – Annak idején ugyanis kellett valakiknek a buzgósága ahhoz, hogy Kiscsehiben elinduljon az imaház kialakítása, ahol istentiszteletet lehet tartani. Ebben vezető szerepet töltött be Nedelkó János korábbi polgármester, valamint Szakács Sándorné és Simon Istvánné, s támogatta a folyamatot a falu egész közössége. Akaratuk ki is tartott, máig havonta egy alkalommal van szentmise az imaházban. A két asszony ezeket az összejöveteleket segítette előkészíteni, emellett vezették a közös virrasztások alkalmával az imádságokat, ami ma is hagyomány a faluban. Ezt az áldozatos munkát köszöntük meg nekik jelképes ajándékkal, és püspöki áldásban is részesültek.

Szakács Sándorné 88, Simon Istvánné pedig 92 esztendős, nyugdíjas éveiket jórészt rászánták az egyházi szolgálatra. A plébános hozzátette, hogy a két idős segítő átadta a stafétát a következő generációnak, de továbbra a közösség fontos tagjai, és várják őket az istentiszteletekre.

Ezek is érdekelhetik