Frissen Zalából

2021.10.29. 17:30

Ajándékkal, püspöki áldással köszönték meg az elmúlt 25 év munkáját Kiscsehiben

Az október 23-i ünnepi hétvégén tartották a településen a búcsút, amelynek ideje a helyi imaház felszentelésének napjához kötődik. Ez alkalommal köszönték meg a több évtizedes szolgálatot Szakács Sándornénak és Simon Istvánnénak, amit a helyi egyházi közösség érdekében végeztek.

Korosa Titanilla

Elöl (balról) Szakács Sándorné és Simon Istvánné, hátul az egyházközségi tagok: Milei Józsefné, Pintér Lajosné, Németh Csaba, Tóth Lászlóné és Siket Lászlóné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Németh Csaba plébános elmondta, hogy 25 év szolgálatot köszöntek meg az idős hölgyeknek. Ezt az időt az imaház felszentelésétől számították, ám ők már korábban is segítették önzetlen munkájukkal a helyi híveket.

Elöl (balról) Szakács Sándorné és Simon Istvánné, hátul az egyházközségi tagok: Milei Józsefné, Pintér Lajosné, Németh Csaba, Tóth Lászlóné és Siket Lászlóné
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– Az ember életében az ilyen fordulópontok hálaadásra és visszatekintésre késztetnek – mondta Németh Csaba. – Annak idején ugyanis kellett valakiknek a buzgósága ahhoz, hogy Kiscsehiben elinduljon az imaház kialakítása, ahol istentiszteletet lehet tartani. Ebben vezető szerepet töltött be Nedelkó János korábbi polgármester, valamint Szakács Sándorné és Simon Istvánné, s támogatta a folyamatot a falu egész közössége. Akaratuk ki is tartott, máig havonta egy alkalommal van szentmise az imaházban. A két asszony ezeket az összejöveteleket segítette előkészíteni, emellett vezették a közös virrasztások alkalmával az imádságokat, ami ma is hagyomány a faluban. Ezt az áldozatos munkát köszöntük meg nekik jelképes ajándékkal, és püspöki áldásban is részesültek.

Szakács Sándorné 88, Simon Istvánné pedig 92 esztendős, nyugdíjas éveiket jórészt rászánták az egyházi szolgálatra. A plébános hozzátette, hogy a két idős segítő átadta a stafétát a következő generációnak, de továbbra a közösség fontos tagjai, és várják őket az istentiszteletekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában