Frissen Zalából

2021.10.13. 12:00

A nagykanizsai kötődésű Vercz Dávid ötlete második helyezést ért az ARC-kiállításon

A nagykanizsai kötődésű Vercz Dávid grafikáival évek óta résztvevője az ARC Közérzeti Pályázat és Kiállításnak.

Horváth-Balogh Attila

A díjnyertes, második helyezett óriásplakát

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

A korábbi években is jól szerepelt, idén pedig egy alkotása második helyezést ért el.

A díjnyertes, második helyezett óriásplakát

– 2016-ban pályáztam először, akkor egy plakátom lett kiállítva, 2017-ben sok pálya­művet küldtem be, de akkor egy sem jelent meg a közönség előtt, 2018-ban egy plakátomat állították ki, 2019-ben hármat, abból egy lett közönségdíjas, tavaly négy plakát (három nagy és egy gyűjtőplakát), most pedig négy óriásplakátomat állították ki, ami önmagában elismerés – mondta el Vercz Dávid. – Arról már nem is beszélve, hogy egyikük, mely az Újjászületés címet viseli, második helyezést érdemelt ki. Ez igen nagy öröm számomra, hiszen az elsődleges célom mindig csupán az, hogy legalább egy plakátom kerüljön a kiállított alkotások közé. Ehhez képest a képzeletbeli dobogó második helyére állhattam fel, ami nagy meglepetés.

Dávid elmondta: a díjnyertes plakát egy fejszét ábrázol, amelynek nyeléből új hajtás, új élet sarjad. Mondanivalója az, hogy a pusztítást mindig legyőzi az élni akarás ösztöne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában