Frissen Zalából

2021.09.21. 17:51

Új parkolókat alakítottak ki Landorhegyen

Hat új, beton gyeprácsos parkolóhelyet alakítottak ki a közelmúltban a Landorhegyi út 18/B. számú ház előtt. Az önkormányzat az arányos városfejlesztés jegyében a nagy volumenű beruházások mellett a lakossági igényeket is figyelembe veszi – hangzott el a helyszíni sajtóbejáráson.

Mozsár Eszter

20210921 Sajtóbejárás/átadás Elkészült a Landorhegyi u. 18/B. előtti parkoló Zalaegerszeg ZalaiHírlap ZH Katona Tibor KT

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Modern Városok Programból finanszírozott Kovács Károly Városépítő Program keretében lezárult az első szakasz közbeszerzése, így várhatóan 100 helyszínből 14 helyen elkezdődik a munka – tájékoztatott Balaicz Zoltán. A polgármester utalt arra, hogy 2024-ig 15 milliárd forintból újulnak meg vagy épülnek új járdák, parkolók, utak a városban. A lakótelepek környékén különösen fontos, hogy minél több kocsibeállót alakítsanak ki. Ezúttal hat millió forintból hat parkolóhelyet létesítettek. A polgármester emlékeztetett, hogy a város a kötelező és önként vállalt feladatok ellátása után évente közel 300 millió forintot fordít a közterületek rendbetételére, ez sok esetben kihívások elé állítja az önkormányzatot, így szükséges a nagyobb állami támogatás igénybevétele, mondta Balaicz Zoltán.

Fotó: Zalai Hírlap

Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője jelezte, az itt élők folyamatosan felkeresik hasonló kérésékkel, ami sokszor a helyszűke miatt nehezen megoldható. Ebben az esetben is óvták a régi fákat, ezért a zöld területet épségben hagyva alakították ki a 12 és fél négyzetméteres parkolót. A kivitelező a Bor Épker Építőipari és Kereskedelmi Kft. volt. A tervek szerint a jövőben a Landorhegyi út 18/A. számú tömb előtt hasonló módon bővítenek. A képviselő emlékeztetett továbbá, hogy a közelmúltban a szomszédos parkban öt új padot helyeztek ki, s a Landorhegyi út 16. számú ház előtt a járdát újra aszfaltozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában