Frissen Zalából

2021.09.07. 13:00

Szüretünnepet tartottak Lispeszentadorjánban

A pünkösdi fesztivál elmaradt, így a szüreti felvonulás lett a község legnagyobb idei rendezvénye. A vasárnapi program szentmisével kezdődött.

Gyuricza Ferenc

Játszik a Zalaapáti Harmonika Zenekar, jobbról az együttes alapító- vezetője, Németh Lajos

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szüreti felvonulást a település búcsújával kötötték össze – tudatta Árkus Béla polgármester, aki arról is örömmel számolt be, hogy rengeteg látogatót vonzott a rendezvény. Mint mondotta: a délután két órakor elindult vidám menetet nagyjából ugyanannyi jármű alkotta, mint amennyit a korábbi években megszokhattak, érdeklődőből, nézelődőből azonban sokkal több akadt.

Játszik a Zalaapáti Harmonika Zenekar, jobbról az együttes alapító- vezetője, Németh Lajos
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Ez egy háromszáz fős kistelepülés, ám a nap folyamán ennél biztosan sokkal többen fordultak meg nálunk, még Kaposvárról is voltak vendégeink – folytatta a polgármester. – A falubeliek is nagy számban vettek részt a programon, jól látható, hogy az emberek vágynak arra, hogy kimozdulhassanak otthonaikból, hogy tudjanak szórakozni, kikapcsolódni, akár csak beszélgetni a régi ismerőseikkel. Mi ehhez igyekeztünk megteremteni a feltételeket.

A felvonulás mellett népi játszótér, kézműves-foglalkozások, kirakodóvásár, illetve kulturális program is várta a nap folyamán a résztvevőket. A műsort a Zalaapáti Harmonika Zenekar műsora nyitotta – ők első ízben léptek fel Lispeszentadorjánban –, majd Ihos József szórakoztatta a közönséget. Az esti hangulatról a Fáraó bulizenekar gondoskodott, zárásként pedig látványos tűzijátékot tartottak a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában