Frissen Zalából

2021.08.24. 08:00

Zalai tűzoltókat is kitüntettek augusztus 20-a alkalmából

Állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából a Belügyminisztériumban a katasztrófavédelem számos munkatársa vehetett át köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismerést.

Katvéd

Forrás: MTI / BM OKF

Az ünnepségen Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere „Bátorságért Érdemjel” elismerést adományozott Kalinics Zoltán címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a letenyei katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetője, valamint Prunner Dávid tűzoltó őrmester és Prepok Bence Ákos tűzoltó őrmester, az őrs két beosztott tűzoltója részére, akik egy egészségügyi intézményben keletkezett tűz során teljes légzésvédelem mellett menekítették ki a többségében mozgásukban korlátozott betegeket a füsttel telített épületből.

A belügyminiszter az állami ünnep alkalmából tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Kómár Ferenc tűzoltó alezredesnek, a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokának – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában