Frissen Zalából

2021.08.12. 09:00

Spartan Nagykanizsa Super és Sprint: erre várható a városban forgalomkorlátozás

A Csónakázó-tónál augusztus 14-én és 15-én tartják a Spartan Nagykanizsa Super és Sprint elnevezésű akadályfutó versenyt. Ez idő alatt a környéken forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Benedek Bálint

Elkészültek az akadályok, várják a versenyzőket Fotó: ZH

A versenyigazgatóság és a kanizsai szervező, a KonTuRplusz Egyesület közös közleményben hívta fel a lakosság figyelmét a forgalomkorlátozásokra, kitérve arra is, hogy a két versenynapon közel 5000 résztvevőre számítanak.

Elkészültek az akadályok, várják a versenyzőket Fotó: ZH

– Eseményünk közúti forgalmat nem érint, ugyanakkor a nagyszámú résztvevő miatt nagyobb forgalomra lehet számítani a környéken – mondta Horváth István, a kanizsai egyesület elnöke. – Igyekszünk a várost tehermentesíteni, a forgalomirányításhoz biztosítjuk a rendőri és rendezői jelenlétet, mégis rövidebb időszakokra – elsősorban a 7-es és a 61-es főúton – előfordulhatnak kisebb fennakadások. A tó környékét augusztus 13-án 8 órától augusztus 15-én 18 óráig a rendezvény biztosításának céljából lezárjuk.

A Rizling és a Kilátó utcát a Csónakázó-tó felőli kijáratnál ugyancsak lezárják. A Boroskupa, Szüret, Juhfark, Óbor utcában élőket arra kérik, hogy szíveskedjenek magukkal vinni lakcímkártyájukat, ha elmennek otthonról, mert annak felmutatásával megközelíthetik ingatlanjukat. A tavat körülvevő területen csak korlátozott számban parkolhatnak autók, jegy megváltása ellenében. A helyi buszjáratok a Csónakázó-tó parkolójába nem hajthatnak be. A helyközi buszokkal megegyezően a tó bejárata előtti megállónál lehet fel- és leszállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában