Számos beruházás valósult meg

2021.08.30. 09:00

Remekül használták a pályázati forrásokat Zalacsányban

Összesen 74 millió forintnyi támogatást nyert fejlesztésekre 2020–2021-ben Zalacsány Község Önkormányzata. A pénteki ünnepségen ezeket a beruházásokat adták át jelképesen a helyi lakosság és a meghívott vendégek jelenlétében.

Mozsár Eszter

Az átadáson balról Szabó Tibor (Zala Termálvölgye Egyesület vezetője), Bardóczy Árpád (Balaton Fejlesztési Tanács szakértője), Nagy Lászlóné polgármester és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvény helyszínéül szolgáló közösségi pajtában elsőként Nagy Lászlóné polgármester számolt be arról, hogy ezek a fejlesztések hozzájárulnak az itt élők életminőségének javításához. A Magyar falu program nyertes pályázatán 9,9 millió forintból az orvosi rendelő energetikai korszerűsítését végezték, napelemes rendszert építettek ki. A fejlesztés révén 2021-től a falu minden közintézményének energiaellátását megújuló energiaforrásból oldják meg, csökkentve ezzel az üzemeltetési költségeket.

Ugyancsak a Magyar falu program nyertes pályázatának köszönhetően 25,3 millió forintból 330 méter hosszan megújult a Deák Ferenc körút.

Az átadáson balról Szabó Tibor (Zala Termálvölgye Egyesület vezetője), Bardóczy Árpád (Balaton Fejlesztési Tanács szakértője), Nagy Lászlóné polgármester és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője Fotó: Pezzetta Umberto

– A TOP program keretében 29,9 millió forintért a település központjának problémás szakaszán az utcák esővíz-elvezetése valósult meg – folytatta a polgármester. Zalacsány 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán a kegyeleti park és a közpark fejlesztésére, valamint a önkormányzat épülete előtt szökőkutat alakítottak ki.

Nagy Lászlóné végül hozzátette, az iskolához közeli rendezvénypajta és közösségi tér a Vidékfejlesztési program által készülhetett el 3,9 millió forintból, amihez az önkormányzat még jelentős önerőt tett hozzá.

Manninger Jenő or­szág­gyű­lési képviselő példaként említette a zalacsányi fejlesztéseket. Mint mondta, a kormányzatnak célja a falvak jövőjének biztosítása, ezt segíti a Magyar falu program, amely jól kiegészíti az uniós pályázatokat. A politikus hozzátette, a lakástámogatások célja, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbb legyen a vidéki élet.

Az ünnepségen Kiss László esperes megáldotta az új létesítményeket, majd a Zalaapáti harmonika-zenekar szórakoztatta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában