Frissen Zalából

2021.08.03. 12:00

Gyümölcsösben és borászatban jártak a Lenti Kertbarát Kör tagjai

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt szakmai tanulmányutat pótolták a Lenti Kertbarát Kör tagjai a közelmúltban.

Korosa Titanilla

A kertbarát kör csapata Miháldon, a Vig-borászatnál

Fotó: ZH

Röszler Attila, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy két zalai helyszínre látogattak el és szereztek értékes tapasztalatokat.

– Első állomásunk Nagyrécsén a Hivekovics családi gazdaság volt – mondta Röszler Attila. – Közel 40 éve foglalkoznak méhészettel és gyümölcstermesztéssel. Ma már 100 hektáron magas színvonalú ültetvényen termelnek főként bogyós gyümölcsöket: áfonyát, ribizlit, málnaszedret, epret, de található több hektáron körte is. A programunk a Berényi Fogadóban kezdődött, ahol egy közel másfél órás videós előadás keretében bemutatták a gazdaság különleges történetét, valamint a tulajdonos, Hivekovics Ákos eddigi életútját, sikeres pályafutását. Az előadás után egy jól felkészült szakember vezetésével kétórás sétával körbe jártuk az ültetvényeket, megismertük a termesztési technológiát, megkóstolhattuk a különböző gyümölcsfajtákat. A látogatás végén lehetőség volt különböző natúr levek, gyümölcsborok kóstolására.

A kertbarát kör csapata Miháldon, a Vig-borászatnál
Fotó: ZH

Délután Miháldra a Vig Pincészetbe látogattak el a kertbarátok, ahol a családi gazdaságban fehér, illetve vörös szőlőt termelnek, amelyből kiváló, zamatos borokat állítanak elő.

– Vig Zsolt házigazda, tulajdonos nagy szakmai hozzáértéssel mutatta be borait, a termelési, borkészítési technológiát – folytatta. – Egy ízletes pincepörkölt elfogyasztása után a felújított több mint 200 éves, boltíves, hangulatos pincében folytatódott a kóstolás. A kirándulás tagtársunk, dr. Tánczos Frigyes kerkateskándi hegyi birtokán koccintással ért véget. Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk és nagyon örült a tagság, hogy hosszú kényszerszünet után újra sikerült kirándulást szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában