Frissen Zalából

2021.07.06. 17:00

Megszólalt a tambura Murakeresztúron

A horvát zenei táborban a tamburamuzsika szépségeivel is megismerkedhettek a diákok.

Benedek Bálint

Hegedüs Erik (balról) tamburaoktatást tartott a tábor résztvevőinek Fotó: Benedek Bálint

A Bethlen-alap támogatásával a Zala Megyei Horvát Önkormányzat szervezte a foglalkozást, melyre ismét nagy érdeklődés mutatkozott. Az iskola épületében többnyire a murakeresztúri tanulók gyűltek össze az ingyenes népzenei oktatásra, melyet a nagykanizsai Stobos tamburazenekar két tagja, Horváth Bálint és Hegedüs Erik irányított.

A kezdő és a haladó csoportok tagjai az elméleti oktatáson kívül hangszereket vehettek a kezükbe, ami kivételes élményt jelentett. Emellett a horvát tájegységekre jellemző népdalokat énekeltek, és kézműves-foglalkozásokon vettek részt. Sőt a csoport egy keszthelyi kiránduláson is járt.

Hegedüs Erik (balról) tamburaoktatást tartott a tábor résztvevőinek Fotó: Benedek Bálint

– Az idei évben fontosnak tartottuk Horvátország földrajzi és történelmi ismeretanyagának felfrissítését – mondta Vargovics Józsefné, a megyei horvát önkormányzat elnöke. – Mindezt játékosan, kvízek formájában tettük. Fontos, hogy a fiatalabb generáció tisztában legyen az anyaország értékeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában