Frissen Zalából

2021.06.25. 15:00

Mangó és Zserbó segített a tanulásban Zalaegerszegen

Éneklő kutyáról hallottunk, olvasóról talán még nem. A törpeuszkár Mangó sem a betűzésben jó, ám mindenképpen segít a helyesírásban, motivál a tanulásban. A könyvek szeretetéről szól minden ezen a héten Tolnai Tímea két terápiás kutyusával közös foglalkozásain.

Mozsár Eszter

Mangó kutya a gyerekek gyűrűjében, balról Török Johanna Hermina, Kiss Katinka Veronika, Novák Sára, Némethy Janka, Németh Hédi, Pataki Laura Fotó: Pezzetta Umberto

Bosnyák Viktória A sirály a király? című könyvét is olvasták, átbeszélik azok az elsős, másodikos, harmadikos lányok, akik részt vesznek a zalaegerszegi kutya asszisztált táborban. A vizslaparki kutyafuttató melletti hatalmas fák árnyékában könnyebben megy a „j” és „ly” betűk felismerése. Mangót akkor lehet simogatni, amikor az „ly” betűt tartalmazó szóhoz ér a felolvasó.

Tolnai Tímea végzettségét tekintve magyartanár. Diplomáját most a kutyaasszisztált napköziben hasznosítja, a környéken elsőként hívott életre ilyen programot.

 

– Nyáron még több alkalommal szervezek ehhez hasonlót, augusztusban pedig az óvodásokkal készülünk az iskolába, ugyancsak Zserbóval és Mangóval – mondta Tolnai Tímea habilitációs kutyakiképző. – Jelenleg kortárs ifjúsági regényeket dolgozunk fel, kincskeresésben vesznek részt a gyerekek, a kutyák segítségével sokat játszunk, illusztrációkat készítünk a könyvekhez, s meglátogattuk a könyvtárat is. A témák a gyerekek kis világába repítenek, megmozgatják a fantáziájukat. Somfai Anna-, Fiala Borcsa- és Bosnyák Viktória-könyveket hoztam most nekik. A kutyák motiválnak, színessé teszik a foglalkozásokat, bármilyen tevékenységbe bevonhatók.

A kisdiákok örömmel sorolják az eddig megismert főszereplőket. Miközben játszanak, tanulnak, a kutyákra is figyelnek, itatják, jutalomfalatokkal biztatják őket, egyszóval kölcsönös a barátság a gyerekek és állatok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában