Frissen Zalából

2021.06.05. 16:06

Epernapot rendeztek a zalaegerszegi piacon

Hosszú idő után rendeztek újra tematikus rendezvényt a zalaegerszegi piacon. Végre a szabályok enyhítése lehetővé tette, hogy az elmúlt években megszokott programokból az elsőt, az epernapot megtartsák.

Jóna István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A programot ifj. Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője nyitotta meg.

-Sajnos a tavalyi évben egyetlen egyet sem sikerült rendezni a járványhelyzet miatt. Nagyon készültünk rá és a bevált közreműködőket hívtuk meg. Az Estrol Cukrászda szolgáltatta a finom és egészséges epres süteményeket, míg Sümegi István szakács az eper felhasználásának egy új lehetőségét mutatta meg az érdeklődőknek. Egy salátát készített, zöldségekkel, pirított mogyoróval, kecskesajttal, amit húsok mellé, különálló köretelemként is felhasználhatunk. Természetesen az árusokkal is egyeztettünk, mikor tudnak nagyobb mennyiségű epret a piacra hozni, és ami fontos elérhető áron – foglalta össze a szombat délelőtti programot Horváth István, a Vásárcsarnok vezetője.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Horváth István köszönetet mondott a munkatársainak, akik lelkiismeretesen végig dolgozták a járványidőszakot. Nyár végén a következő tematikus programon a paprika és a paradicsom kerül előtérbe majd a lecsónapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában