Frissen Zalából

2021.05.17. 14:00

Ünnepnapokon kapta meg a Szputnyik V vakcinát Ecsedi Erzsébet színművész

Mindkét védőoltáson túl van már Ecsedi Erzsébet Aase-díjas színművész, a Hevesi Sándor Színház tagja, aki már alig várta, hogy újra játszhasson a színház. Pénteken mutatták be az Elnémult harangok című színművet, amelyben az erdélyi környezetben játszódó történet ortodox pópájának házvezetőnőjét alakítja.

Arany Horváth Zsuzsa

Ecsedi Erzsébet

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

– Három darabbal készültünk el a pandémia miatti korlátozások alatt, nehéz volt, hogy próbáltunk, de nem játszhattuk el a színdarabokat – mondta a művész, amikor a járványhelyzettel és a vakcinával kapcsolatban kérdeztük. – Én az oltásokkal mondhatni ünnepeltem: az orosz Szputnyik vakcinát kaptam március 15-én és húsvétkor.

- Kicsit fájt a fejem, de egyéb tünetet nem tapasztaltam – mondta Ecsedi Erzsébet.

A színművésznek azért is fontos a védőoltás, mert a hivatása emberek közé szólítja, legtöbbször szoros kontaktusban dolgoznak, próbálnak, játszanak, biztos benne, hogy csak oltással rendelkezve tudja védeni művésztársait, a társulat tagjait, de abban is, hogy csak e módon lehet fölszámolni a világjárványt.

Ecsedi Erzsébet
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- Úgy gondolom, mindegyik oltás jobb, mintha fertőződve súlyosan megbetegednénk. Én elfogadom a szakemberek álláspontját, ezért bátorítok mindenkit, kérje a védőoltást, gondoljon a többiekre, családtagjaira, barátaira. A színházban már szinte mindenki be van oltva, nyugodtabban tudunk dolgozni, találkozni, színpadra lépni. Szerintem a félelem sokkal többet árt az egészségünknek, mint bármiféle szükséges egészségügyi beavatkozás. Élni kell az életet, nem félni tőle. És élni kell a tudomány adta eredményekkel.

Ecsedi Erzsébet igyekszik kevés munkát adni az orvosoknak, tavasztól őszig sok időt tölt a szabadban, a kiskertben, vitaminokat, természetes immunerősítőket szed, az egészséges, mértékletes táplálkozás híve, sokat tornázik. A kényszerű „munkanélküliség” sem tette lehangolttá. Ez alatt a néhány hónap alatt elkészült egy monodrámával.

- Régóta szerettem volna megcsinálni a Kovács ikrek Mintapinty című darabját, most lett rá idő, hogy létrehozzuk Csenge lányommal.

A Kovács Dominik és Kovács Viktor kortárs szerzőpáros sikert sikerre halmozott az elmúlt években, Zalaegerszegen a Nyílt Fórumon is többször megfordultak. Tudják, hogy Ecsi – mindenki a becenevén szólítja a színművészt – hamarosan bemutatja a darabjukat, a tervek szerint júniusban a Griff Bábszínház játszóhelyén. Ugyanitt láthattuk tőle korábban a Én, Shirley című monodrámát. Ecsedi Erzsébet tehát abból is példát mutat, hogy a korlátozás is lehet munkára, produkcióra inspiráló idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában