Frissen Zalából

2021.05.31. 06:50

Gyereknapon adták át a pengefalat Zalaegerszegen

A gyermeknapon adták át a felújított pengefalat a Vizslaparkban. Az önkormányzat és a Zalaegerszegi Televízió közös rajzpályázatára 67 alkotás érkezett március végéig. Vasárnap a rövid ünnepségen ajándékcsomagot nyújtottak át a szervezők a pályázóknak.

Mozsár Eszter

Az Ady-iskolában tanuló Csalló Nárcisz és a Mindszenty- iskolás Mészáros Réka tervei alapján szépült meg a betonépítmény, amit a közelmúltban fejeztek be a budapesti Neopaint Works street art csapat tagjai. Nárcisz a sport és az állatok szeretetét örökítette meg színes festményén, Réka pedig az animék (japán rajzfilm) világából merített ihletet. Az átadáson Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője megköszönte az „Én Vizslaparkom” című verseny iránti nagy érdeklődést. Mint mondta, a résztvevők a saját elképzeléseiket, élményeiket festették meg.

 

A zsűri először csak egy rajzot választott volna, ám a színvonalas megmérettetésen végül ketten nyertek.

Balaicz Zoltán fiatalon sok időt töltött itt a parkban, mivel nagyszülei a közelben laktak – emlékezett vissza beszédében a polgármester. Mint mondta, nagyon örül, hogy a gyerekek fontosnak tartják környezetüket, figyelnek a változásokra. Az önkormányzat mindent megtesz, hogy saját erőből és lakossági segítséggel együtt szépítse a városképet, tette hozzá.

Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője hangsúlyozta, azért építik-szépítik a várost, bővítik a sportolásra és játékra alkalmas tereket, hogy azokat minél többen használják. Bízik abban, hogy a mostani minta alapján további elhanyagolt tűzfalakat, felületeket hozhatnak majd rendbe. Néhány új létesítménynél is szeretnének lehetőséget nyújtani a helyi művészeknek alkotásaik megjelenítésére.

Az átadás végén nem maradhatott el a közös fotózás sem, majd a gyerekek megkapták gyermeknapi ajándékaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában