Frissen Zalából

2021.05.05. 12:00

Figyelem! Két napra megváltozik a forgalmi rend a zalaegerszegi kereszteződésben

Az E.ON beruházásában március óta zajlik Zalaegerszegen a Platán sor 7. és 17. számú társasházak és a Gasparich M. u. 5. és 9. sz. társasházak közti szakaszon a gázelosztó vezeték rekonstrukciója.

zaol.hu

A beruházás következő lépéseként a Platán sor és a Landorhegyi utcák kereszteződésében kerül sor a meglévő vezetékek cseréjére. A kereszteződés forgalmas, ezért a munkát végző szakemberek biztonsága és a közlekedés biztosítása érdekében jelzőörök irányítják majd a forgalmat. A munkálatokra 7-én és 8-án (pénteken és szombaton) kerül sor, az arra közlekedőknek sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra kell készülniük.

A vezetékcsere a kereszteződésben két ütemben történik, 7-én a Platán sor keleti (páratlan oldal felőli), majd a 8-án a nyugati (páros oldal felőli) félpálya lezárásával és felbontásával. Mindkét napon jelzőőrös irányítás mellett 8 és 16 óra között zajlik majd a beruházás, majd a napi munkálatok befejeztével a felbontott útburkolatot ideiglenesen helyreállítják, a félpályás útzárat pedig feloldják az autóforgalom számára. Az ideiglenesen helyreállított szakaszokat sebességkorlátozás mellett használhatják a közlekedők. A munkavégzés ideje alatt a tömegközlekedés mindvégig biztosított lesz. A felbontott útszakasz végleges helyreállítása egy későbbi időpontban, szintén forgalomkorlátozás mellett fog történni.

A rekonstrukciós munkák idején hosszabb menetidőre és torlódásokra számíthatnak a közlekedők, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, kerülőúton közlekedjen.

A gázszolgáltató szakemberei kérik az arra közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében a saját és a munkavégzők biztonsága érdekében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával és a jelzőőrök irányításának megfelelően közlekedjenek. Egyúttal a közlekedők türelmét és megértését kérik a kivitelezési munkák idejére. A teljes Platán sori gázvezeték rekonstrukció május végére fog elkészülni – tájékoztattak közleményben.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/folytatodik-a-kozmuvek-felujitasa-a-zalaegerszegi-platan-soron-5060698/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában