Frissen Zalából

2021.05.25. 14:00

Farkas Zoltán „Batyu”: nem érdemes hezitálni, oltatni kell

A nagykanizsai származású Farkas Zoltán „Batyu” néptáncművész, koreográfus és egyetemi oktató még tavaly októberben enyhe tünetekkel átesett a koronavírus betegségen. Ettől függetlenül alig várta, hogy megkaphassa a kór elleni védőoltást.

Benedek Bálint

Farkas Zoltán "Batyu"

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

- Hiába éreztem kitűnőnek az immunrendszeremet, mégis elkaptam a vírust, de szerencsére megkímélt a súlyosabb tünetektől – fogalmazott a kanizsai származású művész. – A pedagógus oltások sorában a Pfizert kaptam meg, viszont bármelyiket szívesen vállaltam volna, a lényeg a társadalom teljes védettségének elérése lenne.

Farkas Zoltán „Batyu”
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Farkas Zoltán „Batyu” úgy érzi, hogy az embereknek vissza kellene térniük a bizalomhoz. A laikusok többsége nem ért az oltások mechanizmusához, amit olvasnak abból próbálnak maguknak kialakítani egyfajta igazságot. Ez nem mindig jó, ezért kellene ismét bízni a modern orvostudományban, a tudós szakemberek hozzáértésében.

- Vannak olyan emberek, akik felelősségteljesen végzik a munkájukat, elvégzik a megfelelő kísérleteket, egyszóval bizalom nélkül nincs siker – tette hozzá. – Ő pedig megbízik bennem, hogy a kalotaszegi legényes ott záródik le, ahol kell. Nem hazudok a táncban, s elvárható, hogy a másik se tegye a saját szakterületén. Mindenképp szükség van az oltásokra, ráadásul kikerülhetünk végre a nyomasztó hétköznapokból, aki okosan átgondolja, az nem hezitál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában