Frissen Zalából

2021.05.31. 07:00

Adományok és gyereknap Nagykanizsán

A Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete pénteken nyitott családi és adománynapot szervezett a Liget Kuckó közösségi téren, míg az „Anosztru” Országos Egyesület szombaton a Bogdán közösségi házban tartott gyermeknapot.

Benedek Bálint

A nagycsaládosokat, így a Kelemen családot is támogatták ruhákkal. Balról: Kelemen Benjamin, Kelemen Viktor, Kelemen László, Kelemen Lászlóné és Tejfel József Fotók: Gergely Szilárd

A ligetvárosi játszótéren rendezett családi napra és a kulturális programra sokan kíváncsiak voltak. Tejfel József, a Demokratikus Roma Vezetők Egyesületének új elnöke megnyitóbeszédében megemlékezett a szervezet alapító elnökéről, Nagy Józsefről, aki tavaly váratlanul hunyt el. Hozzátette: halálával hatalmas veszteség érte az egész közösséget, ezért szeretne az általa lefektetett értékek mentén dolgozni. Mint mondta, számos terve és elképzelése van a nehéz sorban élők támogatására.

A hétvégi rendezvényen a Baptista Szeretetszolgálattal közösen tartós élelmiszerből álló csomagokat osztottak a rászoruló családoknak, illetve közel 600 kilogramm minőségi ruhaneműből válogathattak az érkezők.

A programra Cseresnyés Péter államtitkár is ellátogatott. Köszöntőjében kiemelte: a ligetvárosi rendezvények nagyon jól összekovácsolják az ott élőket. Fontos a közösség találkozása, mert arra már egy éve nem volt lehetőség, az egész világon megállította az életet a koronavírus.

A nagycsaládosokat, így a Kelemen családot is támogatták ruhákkal. Balról: Kelemen Benjamin, Kelemen Viktor, Kelemen László, Kelemen Lászlóné és Tejfel József Fotók: Gergely Szilárd

- A kormány intézkedései mellett az emberek többsége megértette, védőoltásra van szükség ahhoz, hogy elkerüljük a nagyobb bajt – tette hozzá. – Csak remélhetem, hogy akik még nem oltatták be magukat, hamarosan megteszik, regisztrálnak, hiszen felelősséggel tartozunk embertársainkért.

A kötélhúzás volt az egyik legnépszerűbb program a kanizsai Bogdán közösségi ház udvarán tartott gyereknapon

Az „Anosztru” Országos Egyesület elnöke, Teleki László a gyermeknap kapcsán elmondta: a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat 1997 óta működteti a hátrányos helyzetű gyermekek tanodai programját. A gyerekeket a szüleikkel együtt meghívták egy rendezvényekkel színesített napra.

- A tanodában délelőtt még tanultak a fiatalok, a délután viszont már a felhőtlen szórakozásról szólt – folytatta.- Az ügyességi játékok között népszerű volt a kötélhúzás, de az interaktív társasjátékok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában