Frissen Zalából

2021.05.05. 07:00

A gyerekek tervei szerint újul meg a pengefal Zalaegerszegen

Elkezdték a vizslaparki pengefal festését kedden. A Neopaint Works muralfestő csapata a tervek szerint csütörtökön végez a munkával.

Mozsár Eszter

A Neopaint Works csapata (Váczy Enikő, Mészáros Patrik, Fuchs Erik) munka közben Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkormányzat és a Zalaegerszegi Televízió közös rajzpályázatára mintegy 70 alkotás érkezett március végéig. Az Ady-iskolában tanuló Csalló Nárcisz és a Mindszenty-iskolás Mészáros Réka rajza nyerte el a zsűri tetszését, így az ő terveik alapján szépül meg a betonépítmény.

A Neopaint Works csapata (Váczy Enikő, Mészáros Patrik, Fuchs
Erik) munka közben Fotó: Pezzetta Umberto

A kivitelező budapesti alkotócsoport 15 év alatt országszerte több mint 45 saját tervezésű festményt készített hatalmas tűzfalakra. Számtalan témakörben pingáltak már, céljuk, hogy újraélesszék a dekorfestő szakmát. Eddig 20 ezer négyzetméter festett falfelületet varázsoltak újjá. A zalaegerszegi pengefalhoz kültéri homlokzatfestéket használnak. A feladat megtisztelő és valamennyire kihívás is számukra, mivel most két fiatal ötletét valósítják meg.

 

Az elkészült, átfestett pengefalat Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője gyermeknap alkalmából adja majd át. Az önkormányzat és a televízió minden pályázónak ajándékcsomaggal kedveskedik. Ezzel mondanak köszönetet a gyerekek aktivitásáért, valamint környezetszépítő gondolkodásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában