Frissen Zalából

2021.04.26. 13:00

Tizenkét fiatal részesült a bérmálás szentségében Nován

A bérmálás nem egy folyamat lezárását jelenti, hanem egy új, tartalmasabb, keresztényibb élet kezdetét – mondta dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke a Nagyboldogasszony templomban megtartott szentségkiszolgáltatás kapcsán.

Gyuricza Ferenc

Dr. Székely János püspök (jobbra) és Nagy Tamás plébános a novai templomban

Fotó: Gyuricza Ferenc

A göcseji településen idén 12 személy részesült a bérmálás szentségében. Köztük kilenc helybéli, két zalatárnoki és egy mikekarácsonyfai fiatal, akiket Nagy Tamás novai plébános készített fel a szentség befogadására.

Dr. Székely János püspök (jobbra) és Nagy Tamás plébános a novai templomban
Fotó: Gyuricza Ferenc

Dr. Székely János püspök a koronavírus járvány miatt némileg megváltozott szertartási keretek között megtartott ünnepségen több ajánlást is megfogalmazott számukra. Arra kérte őket, hogy törekedjenek a keresztényi életre, és ennek érdekében tegyenek Istennek tetsző fogadalmakat. Az egyházmegye főpásztora emellett a boldog élet reményét, elérésének lehetőségét is kínálta számukra, úgy fogalmazott prédikációjában: a boldogság sosem a tárgyakban, hanem az ember szívében lakozik. A megyéspüspök szerint az ember csak akkor tud boldog lenni, ha tud szeretni, ha tud adni, ha képes másokat szolgálni, ezért olyan emberi tulajdonságokat ajánlott a fiatalok számára követendőnek, mint az önzetlenség és az alázat. Dr. Székely János azt is elmondta: a bérmálással lehetőséget kaptak a fiatalok a boldog életre, de annak beteljesülése elsősorban rajtuk, az ő életükön, valamint a saját értékválasztásukon múlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában